Kakan har läst en bok

Den här boken köpte jag bara på grund av en sån där liten recension som butikens personal skrivit själva. På Pocketshopen i centralen finns det en vägg där personalen sätter upp böcker som de tycker är läsvärda. Den här hittade jag där.
Och det är verkligen en speciell historia. Den är brutal, passionerad, tragisk o lite äcklig. Huvudpersonen är Sarah, som vid 14 års ålder blir förförd av sin engelsklärare, mr Carr. Deras förhållande blir passionerat, våldsamt och såklart olagligt. De skapar ett beroende av varandra som är skadligt, både fysiskt och psykiskt. Det går inte att hejda.

När förhållandet läcker ut flyr mr Carr från Sydney. Sarah blir ensam kvar och i försök att fylla tomrummet blir Sarahs liv allt mer destruktivt. Hon letar förgäves efter någon som kan få henne att uppleva samma känslor igen. Hon är besatt av sex och struntar fullständigt i att hon gång på gång utsätter sig för livsfara. Hon slutar aldrig leta….
Men en dag, 7 år senare, är mr Carr tillbaka och allting ställs på sin spets.

Det är en sån sjuk historia. Den som vill läsa en feel-good-bok ska nog leta vidare… Sexscenerna är råa o brutala. Man blir berörd av Sarahs tragiska sätt att tänka och hantera sin situation. Det är inget rosa gulligull någonstans men man vill verkligen veta hur det ska sluta.
Så det är en helt okej bok som känns ovanlig. Men man undrar kanske lite grann hur fan man kan sitta o fantisera ihop en sån här historia…

Odjuret med två ryggar av Emely Maguire får betyget 8 av 10 rutor choklad.

Annonser
Taggad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: