Kakan & Bullarna

Det blev bullbak idag oxå. Jajjamän. Nu äntligen hände det. Jag hade ju en hel dag att slå ihjäl lixom… o bullbak tar tid. Bra.

Började med att sätta deg o dona. När jag satt degen på jäsning kommer jag på att jag inte har någon brödkavel. Öööh…  -Tänk snabbt. Du har 45 min på dig att lösa problemet. Lösningen blev att cykla hem till pappa o hoppas på att det fanns en kavel där. Det gjorde det! Trampar hem igen, upp för berget, ner för berget.

Sen var det dags för själva bull-skapandet. Redan innan bullarna har jäst en andra gång så såg det ut som om de hade käkat anabola. Vi snackar Big Size. När jäsningen var över, 45 min senare, så var plåten lixom proppfull. Hm. Jaja, det blir säkert bra tänkte jag o slängde in dem i ugnen.

Där fick de stå o knô sen. Såg rätt mysigt ut. Jag var förväntasfull på resultatet. Och 15 minuter senare var de ”små” älsklingarna färdiga. Smarriga. Med kanel o blåbär. Tadaaa! Var avundsjuk. De var goda… även om pappret fastnade lite på några. Det var 22 st som kom ut ifrån ugnen…. de var några färre när jag skulle lägga in dem i frysen. Just nu ser det ut som om Kakan har en bulle i ugnen på ett annat ställe… om man säger så.

bullar

Annonser
Taggad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: