En mindre världsnyhet hemma på gatan

skruttHalleluja – Sopsorteringen har kommit byn!
Lite så känns det. Ända sen jag flyttade hit (iofs bara sen i januari) så jag har varit irriterad över att man bara knôr ner alla sopor i en o samma soptunna. Äppleskruttar, schampoflaskor, äggkartonger o kaffesump. Det enda som sorterades ut var tidningar. Och så har det alltid varit lixom. Så länge jag har haft vänner boende i det här området så har det aldrig varit tal om någon sopsortering i området.

Så nu, när den äntligen har kommit känns det riktigt bra. Jag tycker att det är det minsta man kan göra i sitt lilla liv, för att minska påfrestningen på miljön, sortera o kompostera. Hur jobbigt är det lixom!? Helt sanslöst att det ska behöva dröja till 2009 innan hyresvärd-tanten fattar det. Sjukt! Typ 15 år efter alla andra började snacka sopsortering…. då kläcker hon en smart grej ”-Hörrni, visste ni att man kan sortera soporna?”. Eller förresten…. hon blev säkert tvingad av kommunen. Hyresvärd-tanten är en bakåtsträvare av rang.

Nu finns det bara ett litet problem – utrymme för sortering hemma hos mig. Mitt kök är redan rätt tajt som det är… hmmm… får klura lite på det här. Nån som har någon smart lösning för att få plats med sortering för tidningar, plast/papper/metallförpackningar på ganska liten yta?

Annonser
Taggad , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: