Hej Mac!

Idag var det minsann jag som klev in på MacForum o tog med mig en MacBook hem. Ledsen o lite labil efter den misslyckade tentan så var jag kanske inte riktigt i rätt mood för att shoppa något så dyrt o viktigt som en dator… men det var ju inte direkt något impulsköp. Däremot vad huvudet helt tomt… så när säljaren frågade mig de mest enkla frågor kunde jag knappt svara. Hallå pucko!

Hur som helst, nu är den up and running… efter lite snickeri o fix med mobila bredbandet. Än så länge går det Bild 6mesta helt okej… med lite hjälp från Bloggy-vänner och ett snack med syrran på telefonen. Men jag blir så trött på att man inte kan köra med kortkomandon – jag veeet, jag lär mig det så småningom, men det är nu man märker hur mycket man faktiskt gör med kortkommandon.

Jaja… så nu vet ni vad jag gör. Får se om jag orkar sätta mig o plugga lite sen…. innan Grey’s.
Jag har haft en molande huvudvärk ända sen lunch, och är typ konstant hungrig hela tiden. Antar att det är post-traumatisk-tenta-ångest… som vanligt.

Men nu ska jag försöka att inte sprida mer ångest o annat uschligt. Nu säger vi hej till macen!

Annonser
Taggad , ,

One thought on “Hej Mac!

  1. Jag skriver:

    Kringla är knappen du ska komma ihåg på Mac. Det är ungefär samma som Ctrl eller Alt på en Windowsdator. T ex så är kringla + tab samma sak som alt + tab på Windows. Mönstret går igen. Sen finns det en massa nya skojiga kortkommandon som jag lärt mig älska :-)
    Om du har Finder aktiverat, så gå in på menyn Hjälp och välj Mac hjälp. Där finns mycket mer att hämta än vad man kan tro. Nu antar jag att du har Leopard. Jag har Tiger, de kanske har ändrat lite, men där finns säkert kvar ett avsnitt som heter Byta från Windows. Där hittar iaf jag rubriken Kortkommandon. Sök annars på det. Det finns som sagt mycket i hjälpen. Välkommen till Mac!

    Väldigt snygg design förresten ;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: