Spa-helgen i Lysekil

Årets spa-helg med tjejerna gick till Vann Spa i Lysekil. Inte riktigt samma klass som Yasuragi som var förra årets mål, men bra ändå.

Det var vackra omgivningar och fräscha fina lokaler. Det som var negativt och lite jobbigt var att det var lite för mycket folk på för liten spa-yta. Dessutom tilläts barn vissa timmar på dagen. Varför ska man släpa med sina barn på spa? Jag kan förstå om man kanske vill ha med sin lilla bebis om det är svårt att vara ifrån varandra. Men större barn? Vad får de ut av att hänga på spa? Nu blev det iofs så att de hade lek o stoj i stora bassängen, men det är ju inte så himla trevligt för alla andra spa-gäster som har förväntat sig en lugn och tyst miljö.

Det fanns inte så många tysta platser tyvärr. Inte ens en särskild tyst bastu. Lite dåligt tycker jag, då jag uppskattar tystheten emellanåt. Speciellt vid spa-helger. Men det var såklart många sköna stunder ändå. Jag unnade mig en helkroppsmassage som var fantastiskt härlig. Massören hittade massa fina knutor i rygg o nacke, ajaj… Ska kanske ta o försöka boka nån massage här hemma oxå. Känns som jag kan behöva det lite oftare. Men det är ju sån där lyx som är svår att unna sig själv i vardagen. Fick även tips om att en spikmatta kanske kan hjälpa till och lindra problemen med min trötta rygg. Så det blir till att sätta upp spikmatta på julönskelistan till Tomten. Klyschigt värre.

Maten var underbart god. Lunchen, middagen o frukosten… har absolut inget att klaga på där. Sängarna var störtsköna. Och grejen med ”självspa” var en rätt bra, men fungerar nog bäst när det är mindre folk. Gick ut på att man fick plocka ut 5 produkter för 200 kr och sen fick man fixa o dona själv. Jag valde kroppsskrubb, ansiktspeeling, fotbad, ansiktsmask o ansiktskräm/ögonkräm. Men jag fick inte riktigt ro att sitta i fotbad o ansiktsmask i 15 min när det var full fart i badhuset.

Jag kan abslut tänka mig att åka tillbaka till Vann vid ett annat tillfälle. Kanske en vardag eller under lågsäsong.

Men med tanke på att jag har tillbringat eftermiddagen o kvällen på ett 3-årskalas så kan man väl kanske säga att jag är +/-0 när det gäller utvilad och avstressad efter den här helgen…

Så kom igen måndag – hit me!

Bilden är hämtad från Vann.se.

Annonser
Taggad , ,

2 thoughts on “Spa-helgen i Lysekil

  1. Junitjej skriver:

    Är det värt att boka en helg här? Hur är gymmet?

    • Karinmedk skriver:

      Det är en fin anläggning, så upplevelsen kommer säkert bli bra. Men det är ett ganska litet spa, så är det mkt folk kan det kännas trångt. Gymmet vet jag ingenting om, vi slappade mest när vi var där :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: