Sjätte veckan med ett korsband mindre.

I helgen blir det sex veckor sedan jag skadade knät. Det ska vara ganska läkt nu, alltså det som kan läka då, typ ledbanden o lite sånt annat krafs.

Jag har kört på med mer styrketräning för benen nu de två senaste veckorna och det har verkligen gett resultat. Jag haltar i princip inte alls nu, om jag inte måste gå väldigt fort. Väldigt skönt för hela kroppen att återfå balansen o rörelsemönstret igen.

Men, eventuellt har jag kört på lite väl mycket med styrketräningen. Ledbanden hänger inte riktigt med när jag har tyckt att jag kan lägga på mer vikt… Det har börjat ömma lite när jag gör mina ”sidoövningar” så jag fick order från sjukgymnast-Charlie idag att ta det lite lugnt och inte fresta på dem. ”Tänk på det som sårskorpor, de måste få chans att hålla ihop o inte slitas upp hela tiden. Uttöjda ledband vill man inte ha.” Och det låter väl vettigt, så jag har tänkt ge benen ledigt till på söndag. Om det känns bättre då så blir det ett benpass, men med lätta vikter på sidodragen.

Jag fick klartecken för att lägga till riktiga knäböj i skivstångsställningen, smithmaskin kallas det väl om man ska vara noga. Börja med bara stången såklart o sen smyga på vikter efter hand. Så himla skönt! Har saknat riktiga knäböj, har ju bara kört dem på bosubollen tills nu o det är ju mest balansträning. Fick även en övning på stepbrädan för sidoförflyttning som jag kan lägga på i programmet när ledbanden känns bättre.

Charlie kommenterade också att det går väldigt snabbt framåt för mig, att det märks direkt när man gör sina grejer som man ska. Guldstjärna till mig alltså :) Duktiga mig. Men jag måste såklart också vara väldigt noga med att lyssna på kroppens signaler.

Jag frågade honom även om löpningen o ridningen. Löpningen kan jag nog smyga igång snart, om en vecka eller två (HURRA!!!). Men då handlar det ju om en (1!) minut i taget och otroligt sakta ökningar vecka för vecka. Ridningen har han ju ingen koll på, men påpekade att det ju faktiskt är ett djur man måste tänka på också, med rörelser man inte kan förutse. Jotack. Jag vet ;) Men nu pratar vi trygga Zally. Och jag vågar nog prova att sitta upp o skritta runt i ridhuset lite… nästa vecka kanske… jag kan ju faktiskt hoppa upp utan att sätta foten i stigbygeln o vrida runt vänsterbenet.

Något som är lite negativt dock är att jag verkar ha spårat ur lite när det gäller min kosthållning. Jag kan inte stå emot på samma sätt längre. Jag ger mig tillåtelse att smaska choklad lite ohämmat då o då och äter kanske inte de bästa kolhydraterna alla gånger. Suck. Jag vet inte riktigt hur jag ska få mig själv att sluta…. hitta mentala styrkan igen och säga nej, eller på något sätt iaf kunna ersätta chokladen med något bättre.

Men, men… det mesta är ändå positivt just nu iaf. Förutom lite strul på jobbet. Annars är livet bara rätt underbart ♥

Från en solig utflykt till Hönö förra helgen

Från en solig utflykt till Hönö förra helgen

Annonser
Taggad , , ,

3 thoughts on “Sjätte veckan med ett korsband mindre.

  1. Mystery skriver:

    Måste bara säga det:

    Du är så jävla vacker Karin!

    Följer dig på twitter och jag måste säga att jag avundas din beslutsamhet och blir intresserad av din person.

    Hoppas du får en trevlig kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: