Det här med armmuskler…

Jag har ju tjatat lite då och då här om att jag vill ha snygga armar. Jag tittar avundsjukt på tjejerna på gymmet som har svarvade snygga armar. Jag vill också ha! (förlåt att jag stirrar på er, haha!)

Så jag har ju försökt köra duktigt med mina armar och axlar, men precis som med alla andra muskler så tar det ju en halv evighet innan man ser något resultat. Visst märker jag att jag blir starkare, jag kan öka på vikterna, och när jag står där o jobbar så syns ju musklerna. Men så fort jag slappnar av så ser mina armar ut precis som vanligt, mjuka o ingen form alls. Jag vill ha lite form även i avslappnat läge liksom. Jag har helt enkelt fluffiga armar, och jag förstår ju att om man ska få bort underhudsfett så är det ju stenhård diet som gäller. I flera månader. Eeh… Hm. Och det vet jag inte om jag känner för, det är ju inte så att jag ska tävla i fitness liksom…

Som vanligt så får man ju det resultatet man förtjänar när det gäller kroppen. Jag är rätt noga med vad jag stoppar i mig, men jag är inte extrem på något sätt. Att köra en deff-diet lockar inte mig riktigt. Jag skulle behöver en väldigt mycket starkare motivation än att jag bara vill få bort lite fluff på armarna om det ska lyckas.

Så, jag får kämpa på o hoppas att jag vinner på envishet istället, över lång tid. Till slut kanske musklerna syns genom fluffet :) Jag gillar att köra ”stora” övningar som kopplar in flera muskler på överkroppen. Jag tror faktiskt att militärpressen med stor stång är en liten favorit, tillsammans med deep over head liggandes på bänken. Axlarna blir trötta och man får med lite andra armmuskler och lite core också. Fria vikter is the shit. Och när passet är i princip klart brukar jag lägga in en tabataomgång med armhävningar för att vara säker på att jag kramar ur det sista…

Igår efter mitt gympass var jag helt skakis i armarna, kändes himla gött. Jag försökte flexa lite för att ha en bild att jämföra med och när jag kom hem kunde jag sätta ihop den här lilla bilden, 9 veckors jobb mellan dessa bilderna alltså. Jag tror det suddiga beror mest på att jag inte riktigt kan hålla stilla telefonen pga skakiga armar, haha! Sorry…

flex

 

Visst ser man en liten gnutta progress här va? Jag vill gärna tro att jag ser det iaf. Nu gäller det att hänga i hela sommaren.

Annonser
Taggad , , , , ,

2 thoughts on “Det här med armmuskler…

  1. Lena skriver:

    Grymt! Vad impad jag är! Måste ta tag i den där styrketräningen snart igen. Konditionsträning bygger ju inga Arnoldmuskler direkt.

    • Karinmedk skriver:

      Jag har blivit lite hooked måste jag säga. Muskler e grejen :) Men ska man bygga lite så får man dra ner på de långa löppassen. Man kan inte få allt på samma gång, men jag fick tipset att man kan tänka lite säsongsbetonat – vinter=uppbyggnad med mer styrka och sommar=mer kondition o mest bara underhålla styrkan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: