Zally update

zally-decVad gör hon nuförtiden, den lilla sötkorven Zally? …kanske någon undrar. Hon går runt i godan ro och läker och rehabtränar sin senskada. Hon går fortfarande i sin lilla sjukhage som inte tillåter någon trav, även om hon minsann har försökt att showa lite emellanåt. Hon är på väldigt bra humör med tanke på hur otroligt tråkiga hennes dagar är numera. Ut i hagen på morgonen, äta sista halvan av frukosten ute, stå o titta på när de andra hästarna springer runt o skojar i sina stora hagar och antagligen längta efter lite mys och lek med kompisarna. Äta lunch, sparka omkull sitt vattenkar (v a r j e dag får man lyfta upp den där jävla baljan), komma in i boxen igen på eftermiddagen, äta middag. Vänta på att jag eller Sofia kommer dit. Tigga massa kel o morötter och njuta av en go ryktstund. Sadla på och gå iväg till ridhuset för att skritta i 30-40 min, visserligen kan man göra många konster i bara skritt, men ja… det är ju inget jobbigt. Men Zally verkar ändå väldigt nöjd med sin prestation efter varje pass, hon frustar och fnyser som om hon precis gjort ett Grand Prix-program. Sen in i boxen igen och vänta på kvällsmaten och nattning. Hon håller sig väldigt lugn och det gör ju att rehabträningen går bra, inte så mycket oväntade hopp-och-studs-påhitt alltså. Visst, att vi plockat bort allt kraftfoder har väl med saken att göra, men för att vara en ganska lättskrämd häst så tar hon vardagen med förvånande lugn ändå.

Där är ett litet hästliv.

I söndags skedde ett misstag som kunde slutat helt fruktansvärt illa. Den vimsiga tjejen som hade ansvar för alla sysslorna på morgonen släppte ut Zally i stohagen, den stora där alla andra kompisarna går. Herregud. Det blev såklart en hel del springande och Zally blåste upp sig och ville minsann visa att bossen är tillbaka. Men hon fångades in igen när vimsiga tjejen insett sitt misstag. Jag vet att det är mänskligt att fela, men fan va förbannad man blir på sånt här…

Det här kunde ha kastat oss 6 månader tillbaka i utvecklingen, minst. Det kunde även förvärrat skadan rejält. Men, som tur är, så verkar benet ha klarat det här äventyret väldigt bra. Hon var lite varm i 1-2 dagar, men igårkväll var hon helt kall i benet igen. Vilken lättnad!! Så nu kan man ju se det här som ett väldigt positivt besked. Hon blir inte tokhalt av att trava runt. Sen kanske det inte är att föredra att pyssla med sånt i en gropig, stor hage, men ändå… en strimma av ljus syns ändå vid horisonten tycker jag.

Zally ska på återbesök till veterinären snart och då ska det göras böjprov för att se om hon haltar i trav. Jag håller mina tummar så de blir blå för att hon ska klara det, för då kan vi så smått börja lägga in trav i våra dagliga skrittpass. Det skulle vara så härligt!

Annonser
Taggad , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: