2013 i ett inlägg. Kanske lite för långt.

Det här året har varit omtumlande och samtidigt ett rutinernas år. Känslomässigt har jag åkt lite bergodalbana  som vanligt, temat för året verkar ha varit ”fel killar”. Jag har börjat fundera seriöst på att skaffa katter och bara ge upp. Men, men… Träningen och vännerna har hållit mig uppe och vid gott mod för det mesta ändå. Knäskadan vände ju alla träningsplaner upp och ner, alla planer och mål jag hade – rätt ner i papperskorgen. Ända målet blev att kunna röra mig som jag ville och göra det jag brukar.

Jag hittade till styrketräningen på riktigt. Jag blev tvungen att liksom börja om från början och nöta på. Under de mest intensiva rehabveckorna körde jag två gånger om dagen, cykel och styrka. Det var lite knasigt… Men det gav resultat. Jag kom tillbaka. Upp i sadeln på Zally och ut i löparspåret. Jag kunde börja köra riktiga pass på gymmet och bestämde mig för att äntligen följa mitt hjärta och börja köra crossfit på riktigt.

Det är nog det bästa som hänt mig det här året. Att kliva in på Crossfit Göta var som att komma hem, för att använda en sliten klyscha. Här fanns inspiration, gemenskap, ödmjukhet, humor och ett jävla träningstempo. Framför allt är alla starka tjejer en stor inspiration för mig. Aldrig har jag tränat med så många starka tjejer. Här är det normalt med breda axlar, biffiga armar och rejäla lår. Killarna är ju såklart också väldigt inspirerande, men deras prestationer ligger ju på en annan nivå :) Här är mat inte ångest utan en förutsättning för att orka, vila är nödvändigt, blåmärken och valkar i händerna tillhör vardagen. Jag älskar det!

Jag vet att många i min närhet tycker att allting kretsar runt träningen för mig. Och ja, i brist på något annat som kan konkurrera så blir det ju så. Det finns alltid något nytt att prova, nya övningar, nya svettiga kombinationer, personliga rekord att slå. Jag bubblar som en nyförälskad om någon lyssnar :) Fast, jag lärde mig rätt snabbt att dämpa ner det där…. folk tröttnar. Numera pratar jag bara om det om någon frågar. För det är baksidan på allt det här, alla de där tillfällena jag får försvara mina val och mina mål.

Därför vill jag rikta ett extra varmt tack för att stöd och pepp jag fått från vänner och bekanta via sociala medier. Twitter, Instagram o Fejjan har varit forum där jag har kunnat vältra mig och få ut min glädje eller frustration när jag inte velat trötta ut någon annan med mina triumfer o nederlag. Tack! Och såklart tack för att ni få, men naggande goda, personer läser bloggen :)

knäskadan

2013: Från det här, ledsen och rädd…

fredagsfelx

..till det här. Glad och stark!

Men, men… Här kommer en snabbversion av året i form av en lista, som jag återanvänder från förra året.

Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut?

Otroligt mycket grejer! Jag har sprungit längre än jag någonsin gjort, jag har lyft tyngre än någonsin, jag har klättrat i rep, stått på händer, tävlat i crossfit. Fått akupunktur, det var fräckt. Bytt däck.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Japp, Sara o Marcus. En liten Noah.

Vilka länder besökte du?

Danmark, bara jobbresor. Det har varit väldigt lite resor i år.

Är det något du saknar år 2013 som du vill ha år 2014?

Återigen, en lycklig kärleksrelation. Jag har ändå gjort ett par riktigt tappra försök i år, men nä…

Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?

16:e mars. Jag kraschar och gör sönder knät. 

Vad var din största framgång 2013?

Det här har nog varit ett år där min fysiska förmåga har fått stå i centrum. Jag vet att jag har tjatat om mitt knä under hela året, men det känns som en sådan otrolig vinst att lyckas komma tillbaka och dessutom bli ännu starkare än förut. Träningen har gett mig så otroligt mycket glädje i år. 

Största misstaget?

Dejtat fel killar lite för länge. Körde på en hög kant med bilen o repade upp den rejält + punka. Att jag åkte den där jävla röda backen i Åre där jag ramlade.

Bästa köpet?

Mitt medlemskap på Crossfit Göta.

Vad spenderade du mest pengar på?

Träning o träningskläder skulle jag tro :)

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Alla mina nya personliga rekord. Den fantastiska sommaren med sol o värme. Alla peppande och glada tillrop jag fått längs vägen det här året. En kommentar på en bild eller ett inlägg kanske inte känns som så mycket, men ibland behövs det inte mer.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2011?

Mirrors – Justin Timberlake, Thriftshop – Macklemore, Love on top – Beyoncé, Hey brother – Avicii, Happy – Pharrell Williams, The Wire -Heim, Only Human – Hurricane Love, Lägg dig ner – Mack Beats, Don’t wait – Mapei. Miriam Bryant’s hela album, Raised in rain Veronica Maggio’s Handen i fickan fast jag bryr mig. Och så har jag såklart gråtit till Adele – 21, som vanligt.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare. Men även mer envis tror jag. Fast det har ju blivit en hel del gråa dagar också… jävligt gråa.

Vad önskar du att du gjort mer?

Festat lite mer kanske? Fast, träna är nästan roligare för det mesta :)

Vad önskar du att du gjort mindre?

Proppat i mig lite mindre choklad.

Blev du kär i år?

Ja, men det fick man ju inte mycket för. Så nu har jag varit okär rätt länge. Jag ska fan inte slösa på glittret framöver.

Favoritprogram på TV?

Homeland. Historieätarna. Haha, samma som förra året :)

Bästa boken du läste i år?

En man som heter Ove var ju himla bra. Sen läste jag Eld, andra delen i serien om häxorna. Och Resa i sharialand var också bra.

Största musikaliska upptäckten?

Miriam Bryant.

Något du önskade dig och fick?

En starkare o friskare kropp. Det kanske inte direkt var en önskan vid början av året, men det växte fram och jag har kommit en bit på vägen.

Något du önskade dig och inte fick?

Ja, det var väl en hel del. Mer tid, mer pengar, mer kärlek…. Ett år fritt från skador både på mig och Zally :(

Vad gjorde du på din födelsedag 2013?

Minns inte… så jag gjorde nog inget särskilt. Tror att jag tränade, hade det gött o slappade i solen.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Att Zally inte blivit långtidsskadad.

Vad fick dig att må bra?

Träningen o vännerna.

Vem saknade du?

En av dem jag valde att gå ifrån saknar jag lite fortfarande ibland. Och så saknade jag vänner som har flyttat långt bort, vi ses alldeles för sällan.

De bästa nya människorna du träffade?

Alla människor på Crossfit Göta. Visste inte att det fanns så många vanliga människor som var så grymt starka och härliga :) De har förändrat hur jag tänker o ser på saker o ting, fantastiskt!

Mest stolt över?

Att jag är starkare än för ett år sedan. Att jag klarade av att rehabträna mig tillbaka.

Högsta önskan just nu?

Får bli samma som förra året – att jag, vänner o familj får vara friska. Att 2014 går i kärlekens tecken och att jag får möjlighet att utvecklas i mitt yrke. Sen vill jag ta nya personliga rekord såklart. Lyfta tungt är coolt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: