Flåsvecka!

Hjärtat har fått pumpa ordentligt de senaste träningspassen. Tydligen har headcoach bestämt sig för att vi ska få lite bättre flås fram till att Crossfit Games Open startar i februari. Jag har inget emot det alls, jag gillar när pulsen rusar o det enda man kan koncentrera sig på är andningen o få in tillräckligt med luft.

Jag ska försöka mig på att genomföra Open-wod:arna, 5 veckor i rad. Göta anordnar möjlighet att köra med domare o allt varje lördag när det drar igång. Den chansen kan man ju inte missa :) Fast, jag misstänker att det kommer vara en bit över min nivå, så jag får göra så gott jag kan o se det som vanliga träningspass bara. Den dagen jag står där och faktiskt är redo på riktigt så är det ju bra att ha gjort några tidigare omgångar. Jag har inget mål att börja tävla seriöst, nejnej, men jag vill ju kunna göra fler av de momenten som ofta kommer på tävlingar. Som pull ups, double unders, handstående o på längre sikt hand stand push ups och tyngre vikter i alla lyft.

Anyway… veckans träning. Pulsigt. Vi började i torsdags med ett pass som skulle gå i lite lägre tempo, ett så kallat MAP-pass, där man ska ligga på 80% av vad man brukar när man kör fullt ställ. Det var jättesvårt.

AMRAP, 25 min av
10 Knees to elbow
10 KB deadlift
10 boxjump
5 strikta pull ups
10 HR push ups
10 thruster
10+10 m prowler push

prowlerpush

Prowler push blir inte lättare av att golvet i korridoren lutar. Uppförsbacke åt ena hållet…

Försök att hålla nere pulsen på thruster o prowler push efter varandra liksom… eller boxjumps! Skitsvårt, och vid 4-5:e varvet så stod man där o flåsade som tusan o fick ta längre pauser mellan övningarna för att komma ner lite. Men det är rätt skönt att köra långa wodar. Styrkedelen på det här passet bestod i pull ups teknikträning. Så strikta som möjligt o så jobbade i i stege 1->5 o sen började vi om igen. Målet var att få så bra kvalitet på dem som möjligt, istället för att göra många. Kändes bra och jag kunde köra på lila gummiband hela tiden. Sedan i woden fick jag gå upp till det gröna på slutet.

Fredagsmyset bestod av en wod uppdelad på 2 omgångar och lite teamkänsla. Vi jobbade 2 o 2, en jobbade en vilade växelvis.

igoyougo

Första 8 min-rundan med rodd o lyft var inte så värst jobbig. Vikterna var lätta o man kunde jobba snabbt. Men andra rundan var värre, de korta löpningarna på bara 10 m sköt iväg pulsen ordentligt och nästa moment med svingar är ju också rätt flåsigt. Så när man sen skulle ner o göra sina armhävningar var det riktigt jobbigt för att man var ansträngd i andningen. Och nej, det blev inga ”med klapp” för min del. Eller, en, på knäna, men jag ville köra på tårna sen. Riktigt skönt pass o jättesvettigt!

Lördagspassen på Göta kan innebära nästan vad som helst. Ofta har Mackan hittat på något rätt rejält att bita i. Så även denna lördag då jag passade på att köra i boxen i Masthugget. Coach hade blivit inspirerad av filmen The Hobbit – There and back again och döpt passet efter den. Vi skulle likt Bilbo i filmen ta oss över Smaugs ödemark och klättra upp för trapporna Cirith Ungol. Därför såg passet ut så här:

5 varv av:
Upp och ner i 5-vånings trapphuset som dagen till ära kallades bergstrappan vid Cirith Ungul
10 m utfallssteg över Mordors slätter bärandes tung börda (20/15 kg) över huvudet
5 Renegade man makers 15/10 kg Sauron style (som en renegade row men med en thruster också!)
10 m utfallssteg tillbaka över Mordors ödsliga träsk bärandes tung börda (20/25 kg)
… o sen upp för trappan igen.

Afterbash: Push up stege 1>10>1- Frodo & Sam style: I go, you follow.

hobbitwod

Gillar mitt Casall-linne. Och glad liten hobbit efter passet :)

Headcoach skrattade gott och var mycket nöjd med vad han skapat. 5 varv var riktigt, riktigt jobbigt. De där jävla trapporna!!! 5 våningar i gamla stentrappor med 3 trappavsatser på varje plan runt ett hisschakt. Jag kunde jogga upp i 2,5 omgångar ungefär, sen tog flåset över o jag var tvungen att gå sista biten upp. På de sista varven så försökte jag iaf börja att jogga upp så långt jag orkade. Det enda som fick en att klara dem var tanken ” det här är näst sista, just do it.. kom igen nu” och ”det här är för fan sista gången.. upp nu!!”. Det var helt förfärligt, haha! Jag ramlade in på 22.10 min har jag för mig, inte för att tiden spelar någon roll egentligen, hur man än gör blir det asjobbigt. De som kämpar bäst är ju de som är bland de långsammare, som kanske har några för många kilon att bära på och det sliter. De tar verkligen ut sig till sista droppen!

Afterbashen med push ups blev tung den med. Från 1 och upp till 10 och sen vände vi neråt igen. När vi kommit ner till 6:orna igen så gav jag o min partner upp. Men vi fick ihop 87 st var! Jag gjorde en hel del av dem på tårna, men de allra flesta blev på tårna ner och sen satte jag är knäna litegrann på vägen upp.

Idag sitter träningsvärken i bröstmusklerna, vaderna och rumpan. Trapphelvette.

Annonser
Taggad , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: