OLY-kursen, andra veckan

Äntligen var blev det tisdagkväll o dags för OLY med Mackan igen. Härliga tider :) Det var snatch på schemat och fokus på bottenläget, alltså starten i lyftet från golvet. Det är många vinklar som ska stämma, för att inte tala om tajmingen och balansen. Så här såg agendan ut:

snatch-pass3

 

Vi blir drillade i ”The Burgener warm up” varje pass, känns lite militäriskt :) Men det är nyttigt, att hela tiden nöta in rörelserna i kroppen. En vacker dag kanske man inte behöver tänka så mycket. Det var skönt för axlarna att bli ordentligt uppvärmda, men jag var duktigt stel och det stramade när vi jobbade med OH squat… o då hade vi bara pinnen än så länge.

Mackan gick igenom startpositionen, ryggen rak, bröstet upp, händerna långt isär, knäna ut. Tänk ”torque” i både axlar o höfterna, skruva till så att allt blir stadigt. Ländryggen o låren får jobba hårt där nere i botten o det räckte med bara en liten stund för att man skulle bli trött i musklerna. Därifrån lyfte vi bara stången rätt upp, som ett marklyft ett par gånger.

Sen vände vi lite på det och började uppifrån, vi hittade ”mid thigh” och ”knee” som är två viktiga punkter i lyftet. Det är först efter mid thigh/mitten på låret som man ska sätta fart på stången egentligen och låta the magic happen så att säga. Vi repeterade positionerna ett par varv och la ihop det med hela snatchen, alltså hela vägen upp över huvudet. Man känner så tydligt när man får en träff o hittar tajmingen! Smack så sitter den bara o man kan komma ner i squaten i balans. Men ungefär varannan gång missar jag lite med höft pushen, och/eller får ta nåt steg framåt i utsträckt läge o hitta balansen innan jag kan gå ner i squat.

Det är lite irriterande och kräver koncentration. Samtidigt som det inte funkar om man tänker för mycket på vad man ska göra. Kroppen ska liksom veta o känna av sig själv, jag ska kontrollera stången hela vägen.

Vi körde set om 2 repetitioner i slutet på passet, med lite mer vikt. Jag hade 25 kg. Det funkade bra, men som sagt, ungefär vartannat lyft blir lite si o så. Mackan filmade som vanligt och det ger så himla mycket att se filmerna o höra hans kommentarer och rättningar. Det blir så tydligt var lyftet går fel och när det blir rätt. Älskar det!

Och ja, axlarna fick ju sitt det här passet också… stramar precis lika mycket idag. Happy times!

 

Annonser
Taggad , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: