National day competition i Borås

Jösses, hur ska jag kunna få ihop allting i ett inlägg?! Det kommer nog bli lite långt det här. Here we go…

Wodarna för tävlingen i Borås på Crossfit 1894 kom upp sent torsdagkväll och var väldigt kryptiskt skrivna.Det var nog ingen som riktigt helt hundra förstod vad det var vi skulle göra, haha! Så det var verkligen ”prepare for the unknown” i riktigt crossfit-anda. Men efter genomgången på morgonen innan tävlingen startade så fick vi klarhet i hur det skulle gå till.

borås-boxen

Crossfit 1894’s fina box, som även hade en rigg utomhus på konstgräs. Foto: Sofia

Och min första reaktion på wodarna var att jag kanske valt att anmäla mig till fel klass, att det var för låga vikter. Jag borde kört RX, såklart. Men samtidigt så kan det vara lite gött att köra en sista tävling på den här nivån och sen göra min RX-debut i Göteborg nästa helg. Ta det här som en uppladdning, taktisk tävlingsträning, bygga lite självförtroende och bara ha jävligt roligt :) Så fick det bli.

Så här såg det ut för min klass, damer motion:

Wod 1, for time:
10 KB sving, 16 kg
50 wallballs, 6 kg
10 KB sving.

En snabb liten rackare. Riktig sprint! Det var ju inget jobbigt alls, utan bara ett test på att kunna hålla ut och pusha igenom wallballsen. Det gick bra och jag kom i mål på 2.41 min, vilket räckte till en andra plats i det här eventet. Hon som vann hette Amanda och var en urtrevlig tjej som jag hängde rätt mycket med under hela dagen. Vi peppade varann och hade roligt.

Wod 2, Max reps:
2 min deadlift 40 kg
2 min box jump over

Här var poängräkningen lite annorlunda. Man la ihop antalet reps i deadliften och fick ut en totalvikt, som tex 50 lyftx40 kg=2000 kg. Och sedan fick man bonuskilon för varje boxhopp man gjorde över boxen. Jag är däremot fortfarande lite osäker på om ett hopp gav 10 kg till totalvikten, men jag tror det. Hur som helst så matade jag på och fick ihop 70 st lyft och 22 boxhopp. Men här fick jag sedan berättat för mig att min domare varit slarvig med räkningen och att jag egentligen hade 74 lyft och att boxhoppräkningen också var lite skum. Men, men… det är så det kan bli när det är ovana, nya domare som inte är vana vid situationen och har svårt att hålla fokus. Fast, lite slarvigt är det allt…. I det här eventet slutade jag 3:a, med lite tveksamheter då ;) Amanda kom 4:a. Vi blev båda förvånade över att det var 2 andra som seglade upp som ett o tvåa, men det bidrog till spänningen i klassen, för på så vis var vi 4 tjejer på samma poäng på första platsen.

borås-signa

Signerar domarprotokollet med skakiga händer, alltid lika svårt :) Foto: Sofia

Wod 3, 10 min AMRAP:
3 thrusters 20 kg
6 push up hand release
9 hang power clean 20 kg
12 ab mat sit ups

Det var när jag såg de här vikterna som jag blev lite full i skratt. Jag skulle alltså stå och göra thrusters och hang cleans med bara stången. Som man gör på uppvärmning. Fast jättefort och med bibehållen teknik. En kombination som är lite klurig när man är mer van att ha 30-40 kg att lyfta. Men utmaningen här blev då, istället för att bli slut i musklerna, att lyckas hålla så högt tempo som det bara går rakt igenom och ändå ha kontroll på rörelserna. Och i o med att det var så lätta vikter och det höga tempot så kunde man göra en rackarns många varv… det blev en smula tjatigt kan jag tycka. Jag hann med 9 varv plus 3 thrusters på det 10:e, 9+3. Det gav mig en andra plats till och den här gången var återigen Amanda i topp :)

borås-20kg

Hej 20 kg-stången! Upp å ner, upp å ner, mycket märkligt… Här mitt i en hang clean. Foto: Sofia

Det blev alltså så att jag kom på en andra plats när totala poängen var ihopräknad. Amanda 1:a med 6 poäng, jag 7 poäng och en tjej som hette Johanna fick 9 poäng. Vi tre hamnade i final och fick köra sista och fjärde eventet. Puh! Jag var inte särskilt sugen på en wod till efter den här jääättelånga dagen. Vid det här laget hade jag varit igång i 12 timmar och var ordentligt trött. Adrenalinet som åker upp och ner i kroppen en sån här tävlingsdag tar på krafterna och att hela tiden kunna ladda om är mentalt jobbigt.

Finalwoden fick vi inte reda på förrän 20 min innan den skulle sätta igång, så jag var faktiskt rätt nervös, det brukar jag inte bli.

Det blev en chipper, lång o lite seg. Så här:

30 calorie row
20 ground to over head, 27,5 kg
50 jämnfotahopp över stången
20 burpees on plate
50 jämnfota hopp över stången
20 front rack lounges 27,5 kg
30 calorie row

Ingen time cap utan man var tvungen att ta sig igenom den. Dig deep inside och inte lyssna på kroppen. Mitt mål var att behålla min andra plats, att kunna klå Amanda kändes väldigt tufft då hon gång på gång visat att hon har en jäkla cardio motor i sig och starka ben. Men jag visste att jag kunde ta den tredje tjejen, Johanna, om inget oväntat hände.

När vi skulle göra oss redo att börja så var det lite strul att få roddmaskinerna att vara på och inte slockna och det var någon som inte kom igång alls och det drog ut lite på tiden. Precis när vi ändå till slut skulle sätta igång gick huvuddomaren runt o tryckte en extra gång på displayerna på maskinerna för att de inte skulle slockna, men… han tryckte inte på min kom jag på sedan.

Precis när jag satte mig på min maskin och krånglade lite med remmarna över fötterna så slocknade min display!!! Panik, satanshelvettejävlaskit!! Det tar ju flera sekunder att få igång den igen och de andra två tjejerna kunde komma igång och dra många drag innan jag ens började. Aaahhhhrrrrgggg! Vad arg jag blev! Jag svor och skrek rakt ut, haha! Tävlingsdjävul much? ;) Men det fanns inget att göra, så jag rodde på och försökte komma ihåg coach Mackans ord från när vi taktiksnackade lite innan. Jag hade sagt att jag lätt blir trött på rodden, syrig i benen, och då sa han bara på sitt lugna, värmländska vis ”Men ta det lite lugnt då, du kan lätt komma ikapp dem på de andra momenten, du har den kapaciteten”.

Sagt och gjort, jag försökte hålla en stadig pace med långa hårda drag. Amanda låg nästan 10 cal för mig och Johanna omkring 6 cal före. Jobbigt mentalt att se dem gå av roddmaskinerna och börja lyfta stänger. Man kan bli stressad för mindre. Jag rabblade mitt mantra i huvudet ”Jag tar igen det på lyft, hopp o burpees, inte stressa nu”.

Till slut slog displayen om till 30 på räknaren och jag skyndade till stången. Jag var på jakt efter Johanna men ställde mig så att jag hade henne bakom ryggen och såg inte alls viken takt hon höll eller hur trött hon såg ut. Jag matade på och trots att det bara var 27,5 kg på stången så kändes det tung och när jag gjort 10-12 stycken fick jag börja bryta ner och till slut stod jag och gjorde 1-2:or, haha! Sen var det dags för hopp över stången och jag gjorde tio i taget, jag tror att det var här någonstans som jag kom ikapp Johanna och förbi. Så himla härlig känsla och jag fick ork att hålla uppe tempot pga det.

Jag vet att jag är rätt bra på att hålla tempot på burpees, så jag försökte verkligen att hålla ihop det där. Men kroppen var så trött och det blev ofrivilligt sega burpees ett par gånger. Men jag såg i ögonvrån att Johanna inte hade något att svara med utan jag kunde bara hålla i vad jag hade och kämpa hela vägen in i mål. Grymma Amanda var lååångt före mig och försprånget där var alldeles för stort för att försöka ta in.

Utfallsstegen med stången i front rack var mördande jobbiga och benen vek sig nästan. Mackan ropade till mig att köra dem med ett ben bakåt istället för ett steg framåt som jag vanligtvis gör. Och det hjälpte lite, det blev lättare. Tänk vad en coach kan vara guld värd ibland :) Jag bet ihop och tog typ 5 reps i taget. Det gick!

Tillbaka på rodden och nu var det bara att ta fram det sista jag hade, jag skulle i mål och jag kunde inte släppa fokus för Johanna var ändå bakom mig och jobbade hårt hon med. Jag blundade och drog och andades. Hörde den härliga lilla hejarklacken som hade stannat kvar för att stötta och det var så härligt och förfärligt på en gång. 30 calorier rodd tar knappt 2 min, men känns eeeevigehtslånga. Aldrig har räknaren gått så långsamt!

borås-klar

KLAR! DONE! SLUT!

Men det gick! Jag kom 2:a! Jag lyckades! Och det var så underbart skönt! Och jag var så förbannat trött. Och glad. Vi kramades och grattade varann och jag var så glad över att stå där tillsammans med Amanda. Hon var en värdig vinnare och det var så roligt att köra med henne. Jag hade aldrig träffat henne förut, men vi klickade verkligen :) Älskar att andan inom crossfit är så stöttande och peppande och att man faktiskt kan få vara ärligt glad för andras prestationer även om det är ens konkurrenter. Innan finalen sa vi till varann att nu jävlar tar vi det här, vi ska komma i topp, och vi lyckades.

borås-prispall

Prispallen :)

Det blir så mycket intryck och tankar under en sån här dag. Skulle kunna skriva ett lika långt inlägg till! Och nu har jag inte ens nämnt alla andra underbara Göta-atleter som gjorde så himla bra ifrån sig. Andreas som vann sin lilla klass, Mariella, Henric och Daniel som gjorde tävlingsdebut och gjorde det grymt bra och fick fina placeringar. Och självklart de två lagen som gav sig på riktigt tuffa wodar, som var på näst intill Regionals-nivå (!!) i vissa fall. Det var så himla härligt att se och man blev helt fylld av inspiration, pepp och kämparglädje av att se dem slita. Jag fick extra kraft själv och det blev aldrig en tråkig stund under dagen.

borås-coachlaget

Sköna människor man hänger med :) Foto: Sofia

borås-götaspirit

Team Göta Spirit! Kämpade på så bra. Foto: Sofia

Och sen hejarklacken. Älskade vänner från Göta som vet precis vad man behöver höra och som taggar igång en när man behöver det som bäst. Jag hade en ytterbana på de 3 första wodarna och hade gänget precis brevid mig när jag körde, herregud så härligt! Bara känslan när speakern ropar upp ens namn inför starten och man får världens jubel när ens namn ropas upp…. jösses va gött det är i magen!! Ni är fantastiska! Göta hade helt klart största klacken på plats och man var så stolt och glad över att ha Göta-tröjan på sig. Jag kan inte komma på fler positiva ord för att förklara hur härligt det är att vara en del av allt det här.

Det här är det roligaste jag gjort på länge.

Men nästa helg är det en helt ny tävling. Och det kommer bli sjukt mycket svårare, kommer jag bättre än sista plats så är det en seger, haha! Den här finalen i Borås kommer nog att vara första och enda, så jag ska försöka spara känslorna och minnet i en liten ask och plocka fram det när jag behöver.

Annonser
Taggad , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: