Dan före dan före dan före dan!

Onsdag. Vilket betyder tre dagar kvar till tävling, idag inräknat då. Spännande, nervöst och lite ångestladdat. För att spä på tävlingskänslan som kryper omkring i kroppen så är det dessutom PB-vecka på Göta.

Min träningsplan för den här veckan har inte varit så himla bestämd utan jag har gått på känsla. Jag vilade i söndags o körde bara yoga, så i måndags var det full fräs igen. Det stod clean & jerk på schemat och jag lite nervös för hur det skulle gå… om jag skulle klara av att gå över 60 kilos-gränsen. Jag hade ett litet önskat mål om 63 kg. Mest för att jag såg vilka som hade tagit 62 tidigare… tävlingsmänniskan i mig ville komma före dem i listan. Men, det var tungt. 60 kg gick okej men 63 kg gick inte alls. Jag kom inte upp ur gropen från squat clean och failade ordentligt två gånger. Så jag blev arg. Jag ville ju verkligen gå därifrån med ett nytt pb. Jag tog bort ett kilo o gjorde ett nytt försök på 62 kg. Det gick! Ganska arg på mig själv ringde jag i pb-klockan. Varför gör ett kilo så himla stor skillnad?!

Efteråt har jag väl kommit fram till att jag säkert hade klarat 63 kg om jag hade haft längre tid på mig mellan lyften. Nu skulle vi jobba upp till ett pb på 15 min, då är det snabba puckar som gäller för att man ska hinna upp på tunga vikter och samtidigt få lite vila mellan lyften. C&J tar sin lilla tid också. Jag är nöjd ändå med 62 kg. Jag har trots allt klättrar uppåt långsamt och tagit ett kilo i taget i mina tidigare maxförsök , att jag nu då plötsligt skulle kunna hoppa upp tre kilo var kanske lite väl optimistiskt.

Metconen var en rysare. 15-12-9 av hang power clean 60/40 kg, boxhopp 60/50 cm och wallballs 9/6 kg. Fy satan vad den brände till i låren!! Jösses, visste inte riktigt vart jag skulle göra av mig själv när jag var klar. Ändå var det bara ca 5-6 min jobb, men så ruskigt mycket syra man bara ville försvinna efteråt. Det var ett litet wake up call inför tävlingen och jag kände mig ganska värdelös.

10606019_750007135085520_2164576346158691994_n

Gött måndagsgäng!

 

Tisdagens pass hade front squat i focus och med måndagens pass i benen så var jag inte så hoppfull om något nytt pb. Men den här kroppen jag går omkring med är ju inte logisk, så det visade sig att jag hade massa pang i benen och kunde putta upp front squat pb’t med 5 kg!! 60 kg kändes enkelt. 65 kilo var inga problem alls, 67 gav lite motstånd men ändå okej. 70 var lite segt men kom upp. Jag gjorde ett försök på 72 också, men där hade jag inget kvar att ge, fastnade på uppvägen.

Jag blev riktigt positivt överraskad, eftersom squaten är min svaga länk och hittills har det liksom inte hänt så mycket. Men nu verkar det ju som att jobbet ger lite resultat, så det kanske finns hopp om att nå 80-sträcket så småningom… mål för 2015 kanske?

Metconen var ännu mer front squats… en stege med knees to elbow. 10 FS -4 KTE, 8-6, 6-8, 4-10, 2-12. Jag höll mig till min plan att inte köra RX-vikt (för att hoppas på att spara lite på benen), som var 40 kg för tjejer, utan nöjde mig med 35 kg och det kändes riktigt hanterbart och gött. Skalning är inte så dumt :) Det här var också en kort metcon som bara var att vräka av, men fick dela upp KTE de två sista varven, det blev ju så himla många.

tisdag

Glada pb-människor!

 

Idag blir det ett oly-pass med snatch, snatch pull och lite back squat. Tänkte klämma in mina HSPU- och dipsövningar också. Torsdag-fredag blir vilodagar. Sen är det bara att hoppas på det bästa och hålla tummarna för att det kommer övningar som passar mig på tävlingen.

Herregud. Tävling. På lördag!

Annonser
Taggad , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: