Inspirationen!

155daily

Det kom ut ett nytt avsnitt av Barbell Shrugged förra veckan, podcasten/youtubekanalen som gör program om crossfit, träning och allt däromkring. Jag brukar inte lyssna/titta på alla för det är rätt mycket dösnack emellanåt och det blir lite väl amerikanskt ”prata om ingenting hur länge som helst”-aktigt ibland. Men då och då har de intressanta gäster och det blir faktiskt riktigt matiga o inspirerande avsnitt. Nr 155 är ett sådant och det fick mig att bli alldeles prillig inuti av träningsinspiration och framför allt då när det gäller tyngdlyftandet. Hela gänget åkte nämligen till Sverige på äventyr, och närmare bestämt till Halmstad och Eleikos huvudkontor och fabrik. Eleiko är mest kända för att göra typ världens bästa skivstänger och viktplattor och deras utrustning används vid typ alla VM och OS. De kan sina grejer helt enkelt.

Och ja, det är skillnad på skivstänger och skivstänger :)

Hur som helst. Avsnittet är långt, men bra. Första timmen pratar de mest med Eleikos VD och lallar runt lite i fabriken. Men sen kommer ett avsnitt där man får vara med o se när Christmas Abbot tränar snatch för en av Eleikos lyfttränare, Anders Lindsjö (som jag inte har koll på men som verkar vara helt fantastisk!). Så jäkla bra! Även om Christmas nu är en världsstjärna inom crossfit (och mycket annat) och är hur bra som helst, så var det sjukt inspirerande att se och höra instruktionerna hon fick av den grymt duktige tränaren. Hon fick verkligen fokusera o koncentrera sig och Anders coachning var så jäkla bra. Hon säger själv i slutet av sessionen att det här var ett av de bästa passen hon haft på länge.

Sedan följer ungefär en halvtimmes intervju med Anders Lindsjö och man märker att killarna är så himla inspirerade de med och vill verkligen höra Anders kloka ord om allt.

Här är länken till avsnittet på youtube. Spara den tills du har 1,45 h att slå ihjäl under julledigheten :)

Själv blev jag så himla pepp och hade kunnat köra 10 pt-timmar för en lyftcoach på stört om jag bara hade kunnat!

Annonser
Taggad , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: