Halmstad Throwdown 2015

Det har tagit ett par dagar men nu börjar jag nog bli helt återställd efter helgens äventyr. Precis som förra året blev tävlingshelgen i Halmstad jättekul, jobbig och utmanande.

Vi åkte ner till Halmstad på lördagen för att se de individuella tävlingarna och för att kunna vara utvilade tills det var dags för lagtävlingen på söndag. Det var två killar från Göta som tävlade på lördagen och fyra lag som körde på söndagen. Och sen kom det en hel drös med goa träningskompisar och coacher från Göta som agerade hejarklack och peppansvariga. Så himla härligt! Ni är grymma på läktaren :)

I år hade de flyttat tävlingen till ännu bättre lokaler, Halmstad Arena. Där fanns gott om plats för alla tävlande och bra ytor runt omkring, logistiken funkade jättebra. Det enda vad väl att publiken kom lite långt bort på läktarna, och att det fortfarande är förbud mot att släppa viktstänger i golvet. Domare och alla andra som hjälpte till runt omkring o roddade var kanon, och de jobbar verkligen på att vara tydliga och kommunicera så att ingen ska kunna missa. Visst, några domarmissar blir det ju alltid på en sån här stor tävlingen där både tävlande o domare kan vara nybörjare, men överlag bra nivå.

Jag tävlade med Emma i RX-klassen och vi insåg väl rätt snabbt att vi nog inte fick ha för höga förväntningar på placeringar o så, utan bara fokusera på att göra vårt bästa. Sätta upp planer för wodarna som känns realistiska och vara tydlig i kommunikationen när vi ska byta av varandra o sånt.

halmstad-throwdown-1a

Superpepp inför första woden!

 

IMG_7726_AFb

30 sekunder till start! typ.

Första woden: 

Workout 1 “Sharknado”
For time or reps
100 Burpee to bar, bar to overhead (50/35)
If an athlete releases the bar, a partner switch must occur

Timecap: 14min

Det blev ungefär så jobbigt som man kunde tänka sig. Standarden var att bröstet skulle i stången o sedan helt utsträckt i axlar, höft o knän med vikten över huvudet. 35 kg tar på krafterna och man blir snabbt trött i axlarna när stången ska upp över huvudet, eller i alla fall var det där jag blev trött först. Många klagade på att underarmarna surnade till ordentligt, men det kände inte jag av så mycket. Jag o Emma hade planen att köra 3:or i början och om det sedan kändes som att vi kunde öka upp repsen, så var det bara att köra på 4:or eller tom 5:or om det gick.

I realiteten så blev det 3:or rakt igenom. Visst, det blev en himla massa växlingar mellan oss som såklart tog lite extra tid. Men vi kunde hålla högt tempo på själva rörelserna så jag vet inte om vi hade tjänat så där himla mycket på att köra fler reps åt gången, för då hade nog iaf jag haft det tufft att få upp vikten över huvudet. Det tog 11.57 min för oss att ta oss igenom 100 stycken, inklusive några ”no reps” och med den tiden hamnade vi 23:a av 28 lag. Hejåhå…. som sagt, det där med förväntningar.

IMG_7766_AFb

Burpee to bar, to overhead, yey!

Andra woden: 

For reps
Buy in: Sprint to the rigg from the starting area and perform:
– 60 Toes through rings (free switch)
For the remaining time, max reps of:
– Every other repetition Deadlift (100/70kg)

Timecap: 6min

Här blev det lite klurigt. Toes to rings är visserligen enklare än toes to bar, men när de tar slut, så tar de slut. Vi sa innan att vi satsar på att göra minst 8:or för det är säker mark, får man feeling så är det bara att köra på upp till 10:or, men att samtidigt inte köra tills man får en ”no rep” för att man inte orkar upp med benen. Svårt. Det blev några sådana ändå, och det blev några små missar i växlingarna, så det tog helt enkelt lite lång tid i riggen. Sedan skyndade vi oss bort till marklyften och där gick det också lite långsamt, men det fick det göra för Emma har lite problem med marklyften ibland och måste vara väldigt noga med ryggen för att inte få ont. Så vi gjorde så bra vi kunde och skrapade ihop 33 reps. Det är ju inte dåligt, det är bara det att man tävlar mot väldigt starka, snabba tjejer, så då hamnade vi på 26:e plats. Jag får erkänna att jag var lite besviken, men, men…

halmstad-throwdown-2a

Jag och Elinor synkade våra toes to rings väldigt snyggt :)

 

halmstad-throwdown-2b

Åååhej!

 

Tredje woden:

Workout 3 “Halmstad Throwdown Team Chipper”
For time or reps:
Complete the reps as follows:
1: Men 50 / Women 35 Pullups
2: 150 Singeljumps with crossrope (1 / 0.7kg)
3: 80 Kettlebellswing (24/16kg)
4: 40 Squat clean and Sandbell over box (24/18kg)
5: 30 Shoulder to overhead (50/35kg)
Take the barbell with you to the next station
6: 1 Overhead-squat per teammate (50/35)

When all reps are finished stand on elevated carpet

Timecap: 12min

Här gjorde vi en tydlig plan och kände att nu jävlar ska vi få lite revansch, vi är bättre än 23a o 26a! Den här woden passade oss mycket bättre och vi fick flyt i växlingar och reps. I pullupsen körde vi 5:or som minsta, trots att jag innan flaggat för att jag inte var säker på hur det skulle gå o att jag kanske inte skulle fixa 5:or hela vägen. Men det gick jättebra o pullupsen kändes nästan inte jobbiga ens! Jag gjorde en sexa en gång bara för att jag fick en no rep på en omgång för att jag var lite snabb o inte fick hakan ovanför tillräckligt tydligt. Aspepp efter pullupsen så fortsatte vi till repet o brände av 75 st var, inga problem. Kettlebellen delade vi upp i 20 reps var i två omgångar och det brände rätt duktigt i armarna sista varvet, men vi bet ihop o var snabba. Squat clean sandbell var helt enkelt att cleana upp en sandsäck från golvet o sedan kasta den över boxen till kompisen på andra sidan, 40 gånger. Ganska tråkigt om du frågar mig… Men det var bara att göra och vi klarade oss igenom med bara en-två no reps pga smågrejer.
Shoulder to overhead kändes svintungt för mig. Jag fick verkligen kötta mig igenom de sista repsen, trots att vi körde 5:or. Och sen var det dags för en overhead squat. Att bara göra en kändes på förhand som en lätt match. 35 kg liksom… hallå, lätt! Men, det visade sig bli en av de tyngre ohs jag gjort tror jag. Kroppen var syrig, pressen var stor och det är en teknisk rörelse. Det gick bra. Jag spände till fokuserade blicken in i väggen och gjorde min squat, kändes som om den tog hundra år och jag hörde inte när domaren godkände den. Emma fick upp sin stång, även hon på lite skakiga armar, och gjorde en ohs och hörde inte heller domaren, haha! Sen sprang hon bort till mig som redan stod på boxen och så var vi i mål! Hurra!

Så fantastiskt skön känsla! Och så härligt att få avsluta bra, stabilt och starkt. Vi hoppade upp till en 17:e plats, och det kändes så gött!

IMG_8038_AFb

Pullups! Syns knappt bland alla pinnar o människor.

 

IMG_8069_AFb

KB-svingar, brände fint i bänderna.

 

IMG_8156_AFb

MÅL! Hurra! Kramkalas!

 

Totalt i sammanräkningen slutade vi på 23:e plats. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig och hoppats på, men sen vet man ju aldrig hur motståndet är på sådana här tävlingar. Även om det stod uttryckligen att det här är en nybörjartävling och alla som har varit med i vissa svårare tävlingar inte fick vara med här, så kommer sjukt duktiga atleter till start. Och det spelar ingen roll hur många topplaceringar jag har i Wodify hemma på Göta, när man kommer utanför boxen och träffar på de andra så inser man hur långt kvar jag har till ”riktig” rx-nivå. ”Jag kan bli så mycket bättre!” *positiv tanke* eller ”Herregud, hur ska jag någonsin kunna bli så bra?” *lite mer negativ tanke*.

Kroppen blev trött efter tre wodar, såklart, men jag kände mig samtidigt inte lika slutkörd o tömd som efter andra tävlingar. Träningsvärken och ”baksmällan” dagen efter kändes dock precis likadan, hehe… Satan i gatan vad seg jag var på måndagen! Och det här med att sänka förväntningarna på den här kommande träningsveckan går sådär.

Igår var det näst sista oly-passet på kursen och vi skulle lyfta tunga clen & jerks. Jag insåg väl att jag inte var i pb-form, men ändå blev jag fly förbannad när jag failade jerken på 60 kg, bara ett par kilo under mitt pb.

Att mentalt förstå att jag inte kan topprestera två dagar efter en tävling och därför också vara helt bekväm med att inte komma upp på gamla vanliga tunga maxvikter gick inte alls in i mitt huvud. Jag var helt ostabil i tankarna och blev verkligen besviken över att inte kunna göra lyften som jag ville. Men jag var ju inte ”där”, så fort det började kännas jobbigt ås började tankarna sväva iväg och bli negativa och självdestruktiva… och då går det fan inte att lyfta, det vet jag ju. Och då blev jag liksom ännu mer förbannad på mig själv. Härlig spiral det där.

Men, men… Nu blickar jag framåt, mot Open som börjar om mindre än en månad. Det kommer bli kul!

Alla bilder, tom den första, är tagna av Andreas. Det är grymt att ha boxkompisar med kameraskills, tack! :) Och våra snygga och supersköna linnen kommer från Between the lines/Inside the box, som görs av Daniella, också en boxkompis som är väldigt duktig!

Annonser
Taggad , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: