Mindfucking jävla Open!

Det är äntligen över! Slut! Stängt! Klappat och klart! Jävla Crossfit Open… Det här året, som jag trodde skulle bli ett rätt så härligt o kravlöst Open-år blev precis tvärtom för min del. Jag har nog aldrig känt en sådan press på att nå mitt önskade mål på de olika wodarna, och det blev tillslut för mycket för den här lilla hjärnan.

Det kan verka löjligt. Varför blir jag så påverkad när det är en tävling som inte gäller någonting?! Det är bara en siffra i en tabell bland tusentals andra. Och jag vet inte varför det här kommer åt mig på det här sättet… Det är väl kanske så enkelt att jag så hemskt gärna vill överträffa mig själv. Känna mig duktig och att jag kan uppnå saker jag inte riktigt trodde att jag kunde.

Men, det fiffiga med träning är att man måste träna på saker för att bli bra på dem. Jag har inte tränat på allt, därför kan jag inte klara allt. Svåra grejer är liksom inte sånt man bara kan om man inte har grundstyrkan, flås o tekniken. Och det här med att jag hela tiden jämför mig med andra som jag tycker att jag borde vara jämn med gör inte saken bättre. Vi kommer ju från helt olika förutsättningar, och presterar såklart olika vid olika tillfällen. Men det får jag inte in i min lila hjärna… Jag har fått för mig att jag är på en viss nivå, och det kanske stämmer på vissa delar, men på andra ligger jag ju helt annorlunda till. Svagheterna radas upp på ett löpande band och jag kan bara stå och titta på.

Så vart vill jag komma med allt det här?

Jo, att 15.5 gick rätt åt pipsvängen och att jag blev skitförbannad och ledsen på mig själv. Besviken över att jag inte kunde prestera det jag ville, trots att jag antagligen inte har gjort den träningen som uppenbarligen krävdes för att jag skulle kunna göra det. Ändå så vill jag kunna prestera bättre och även om jag inte liksom har ett nedskrivet mål så sätter jag mål lite i smyg i huvudet och så blir jag helt nedslagen om jag ”misslyckas”.

15.5 var en jävla idiot-wod. 27-21-15-9 av rodd och thrusters. Det är en helveteskombination som gör skitont i kroppen, överallt. Ben, rumpa, armar och lungor. Allt får jobba på högvarv hela tiden. Jag har aldrig varit bra på thrusters. Hur många gånger jag har beklagat mig över att benen tar slut direkt och att jag säger till mig själv att syra-träna?! Tiotusen gånger! Jag har inte uthålligheten, varken i flåset eller i musklerna. Jag skulle behöva träna på thrusters väldigt mycket mer än vad jag gör i vardagen om jag ska bli bättre på det här. Det är bara att inse.

15.5-1

Suddiga små bilder från en film som jag inte lyckades ladda upp…

15.1-2

Jag hatar thrusters.

 

När jag gjorde 15.5 i lördags fick en tid som låg ett par minuter över vad jag hade velat. Och jag blev skitarg för det och planerade att göra om woden en gång till. Revanschförsöket igår slutade i en mental kollaps och gråtfest. Jag rodde 27 kalorier och började på första rundan thrusters. 10 st gick bra. Sen plockade jag upp stången igen men pallade bara 5, när min plan var att trycka ut 10 igen. Där någonstans tappade jag min mentala styrka och enda tanken jag hade i huvudet var att ”Fan, jag bryter ju min plan, det här kommer aldrig gå!” och jag kunde inte med att lyfta upp stången igen, gråten satt i halsen och kroppen bara vek sig pga det. Faan! Att grina över en jävla wod…. vad är det för beteende? Vad är det som gör att den här typen av simpla grejer kommer åt mig så jävligt? Crossfit som jag ju älskar får mig att må piss ibland.

Jag kan iofs känna lite likadant i jobbsituationer om jag får kritisk feedback eller känner att jag inte har koll på läget. Jag vill bara gå iväg o grina över eländet. Men det känns så jäkla ovärdigt och jag blir så besviken på mig själv över min reaktion.

Mitt i min lilla 15.5-kollaps så ville pusha igenom det och stod och tänkte att jag skulle ge det ett försök till. Men, asså… 15.5 är ingen wod man ”bara gör lite snabbt o lätt”, man behöver fräscha muskler och stark hjärna. Inte halvgrinig, besviken hjärna och lår fyllda med träningsvärk. Jag insåg tillslut att jag inte skulle palla att genomföra det, hur mycket jag än ville… Jag gav upp o åkte hem.

Jag hatar att ge upp. 

Och just nu hatar jag den här jävla Open-säsongen som fullständigt grävt ner mig och tryckt ner mitt självförtroende till noll när kommer till crossfit. Men, jag kommer väl tillbaks, med hjälp av Mackans vanliga programmering och de goa människorna i boxen som lyfter upp och sprider värme.

Placeringar totalt efter 5 veckors Open: 
Wordlwide: 16696/108 764
Europa: 1310/8878
Göta Lyckholms (alla) 26/56
Göta tjejer: 10/37

Dalade alltså ett antal placeringar överallt efter 15.5. Surt, men, men. Nu har jag ett år av fantastisk träning framför mig.

Annonser
Taggad , , , , ,

3 thoughts on “Mindfucking jävla Open!

 1. emmaidacecilia skriver:

  Jag kände stor skillnad i att inte vara reggad i år eftersom just mentalt kunde jag bara slappna av och tänka ”äsch jag är ju inte tränad för detta och tävlar ändå inte så struntsamma” om det som inte gick bra och ”yeey jag är mycket bättre än jag tror!” om allt som gick bra. Men jag vet att det inte hade gått om jag var reggad och jag vill också bara gråta och sparka skivstången åt helvete och åka hem när det inte funkar (kan t om hända på en vanlig larvig veckowod).

  Hur som helst är du en av mina stora förebilder i boxen vet du! Det känns som vi började på ungefär samma nivå och nu har du bara svischat förbi mig och är bättre på i princip allt varje gång! High five, gå vidare, du är superstark!

  • Karinmedk skriver:

   Åh, men Emma, vad snäll du är :) Hade du inte råkat ut för långdragna skador i flera månader så hade vi följts åt fortfarande. Och du slår mig fortfarande i thrusters, rodd o löpning utan större problem :)

 2. […] så ångestframkallande och det har ju inte gått så bra när det gäller den mentala biten mina två tidigare år. Det har alltid funnits thrusters att bryta ihop över, och förra året gjorde ju HSPU o […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: