Träningssemester på Playitas

Jag har varit på semester och njutit av sol, poolhäng, frukost-siesta, lunch-siesta, bergsvandring, beachvolley, gym, simning och total buffé-bonanza med efterrätter tre gånger om dagen. Jag, Marcel o hans barn har varit på Playitas på Fuerteventura.

Riktigt härligt ställe som jag kan rekommendera till alla som vill ha en lite mer aktiv semester. Resorten ligger utslängd i ökenlandskapet och ser ut som en grön oas jämfört med de torra slätterna och bergen runt omkring. Det är hemtrevligt och lugnt, barnen kan springa omkring och det känns skyddat. Det finns ett stort hotellkomplex med vanliga rum, ett stort område med lägenhetshotell och lite längre bort villor. Mittemellan ligger alla träningsanläggningar: hotellpooler, golfbana, uppvärmd 50 m-bassäng, stor inomhushall, fullt utrustat gym (eller nåja, lyckades bara snoka reda på EN Eleikostång), beachvolleyplan, tennisplaner, fotbollsplan, gräsmattor och några små butiker och restauranger.

Foto 2015-04-07 15 45 05

Utsikt över området från en av ”kullarna” runt resorten.

 

Foto 2015-04-08 18 41 37

Ett av husen med lägenheter som vi bodde i.

 

Vi kände inget behov av att lämna området utan dagarna lunkade på i ett behagligt tempo. Frukostbuffé, vila, träning, lunch, vila, träning, vila, middag, sova. Typ så. Behöver liksom inte vara mer avancerat :)

Själva träningen då… Det finns typ hur mycket som helst att välja på, en del kostar lite extra, men det mesta ingår. Är du triathlet är det här typ Mecka antar jag. Det kryllar av cyklister, löpare och simmare. Sen finns det ett vanligt schema som typ på vilket gym som helst. Olika aerobics-klasser, dansinspirerat, mer styrkefokus, spinning och yoga. Beachvolley, badminton, fotboll och innebandy kan du både köra själv genom att låna/hyra redskap eller joina de timmar som ordnas med ledare på schemat. Vattengympan i hotellpoolen varje eftermiddag var poppis. Den stora 50 m-bassängen, eller olympiska bassängen som de gärna kallade den, kunde hyras per bana själv eller dela och så fanns det crawl-kurser på olika nivåer som kostade extra. Instruktörerna var oftast svenska/danska och pratade engelska eller svenska/danska.

Foto 2015-04-09 11 39 56

En del av gymmet och deras enda Eleiko-stång.

 

Foto 2015-04-11 18 18 58

Gruppass-action! Ett av passen utan åldersgräns, andra hade 16 år som gräns. 

 

Jag körde i gymmet ett par gånger, hajkade upp i bergen, sprang en liten runda, provade klassen ”Body tone”, spelade beachvolley, sprang en runda och simmade.

Jag satte även mig själv i crawlskola med hårda läraren Vesna. Grupperna hade max fem deltagare, men det var lite mycket kände jag. Jag tog tre lektioner, på första var vi fem o på de två andra var vi bara två. Vesna började första lektionen med att berätta hur ”terrible” vi var på att använda benen och andas på rätt sätt. Lite annorlunda pedagogik kan man tycka, men, men… Hon blev bättre, tror bara hon blev lite stressad när vi var så många. När vi bara var två elever gick det bättre och hon kunde ge var och en anpassade övningar att jobba på beroende på svagheter. Mitt största problem var andningen…. herregud. Jag svalde löjligt mycket vatten! Fick kallsupar och lite småpanik. Men jag jobbade på och Vesna gav inte upp :) På sista lektionen sa hon till o med att jag skulle kunna bli en ”good crossfit swimmer” om jag fortsatte simma 2 gånger i veckan och övade på det hon lärde mig. Ha! Jag är lite skeptisk, men jag är ändå lockad av simningen och funderar på att ge det ett försök.

Foto-2015-04-11-16-24-23

Älskar beachvolley!

 

Foto-2015-04-10-10-58-31

Badmösse-selfie! Mössa o glasögon var obligatoriskt i fina bassängen.

 

Maten var okej, vissa dagar jättegott, andra dagar fick jag gå o leta lite efter vad jag var sugen på, buffén ändrades delvis varje dag på lunchen o middagen. Men jag blev alltid väldigt mätt :) Och efterrättsbuffén gick inte att motstå, paleo-livet fick pausas lite…

Playitas var ett himla härligt ställe helt enkelt och jag kan absolut tänka mig att resa tillbaka dit. En vecka där man helt fick unna sig själv massa go träning på ett avslappnat sätt, köra hårt om man vill eller lite mer lek om man kände för det. Massa mat som stod framdukad och framför allt ett helt PERFEKT väder! 20-25 grader, strålande sol och lätt vind varje dag.

Foto 2015-04-07 15 44 02

The semester-feeling :)

Här kan du läsa mer på Apollos sida om du också blir lite sugen på Playitas :)

 

Annonser
Taggad , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: