Mind games på fel sätt.

Jag brukar inte vara så privat o personlig här längre. Men jag gör ett litet avsteg från det. Jag behöver få lite perspektiv.

Jag är så himla enkelspårig i mitt huvud. Så otroligt logisk, realistisk och problemlösande. Min hjärna är grym på det. Det är bara sån jag är och det är så jag tar mig fram i livet liksom. Jag löser grejer och försöker alltid tänka ut det smidigaste sättet att göra saker på eller organiserar grejer så att det blir lätt o tydligt. Det sitter i ryggraden. Framåt, uppåt, utvecklas! Nästa mail, nästa problem!

Och när man väl löser saker så får man ju en liten tillfredsställelse och så går man vidare. Det funkar att applicera på det mesta, på jobbet, på träningen och i köksskåpen hemma.

Men. Jag har nu börjat dyka in i ett område där det här inte funkar. Där jag blir så arg o frustrerad och sparkar bak ut mentalt pga att jag inte ser vad jag ska göra för att ta mig framåt, jag har inget handfast att jobba på och jag vet inte vad som väntar eller om jag ens någonsin kommer bli klar. Det är min egen hjärna det handlar om och mina egna tankemönster och känslor. Och det är nog det svåraste jag någonsin gjort.

Det handlar om tankemönster som sitter så hårt att det har blivit automatiserade, jag är inte medveten om vad som händer innan kroppen redan har reagerat. Mönstret upprepar sig i stort o smått och jag har fått hjälp att kunna se det tydligare. Det är så sjukt svårt och jag är helt slut både mentalt och fysiskt många gånger när jag får fram det i ljuset framför mig och någon annan berättar det för mig.

Man kan undra varför jag utsätter mig för något som får mig att må så dåligt många gånger. Som kan förstöra en hel dag och göra mig mentalt instängd, ensam och helt utslagen. Grejen är väl att jag vill inte ha det så här längre. Jag vill inte att ångesten styr mitt liv och hur jag väljer att leva det. Och med vem. Jag vill vara fri och tillåta mig själv att känna känslor som jag idag automatiskt trycker bort och bestraffar mig själv för.

Min ångest är kanske inte den som märks särskilt mycket. Jag är ganska duktig på att hålla balansen. Lite för duktig. Jag går runt och ignorerar det för mig själv. Men plötsligt exploderar det och mina närmaste förstår ingenting och undrar vad som händer och jag förstör mycket för mig själv.

Jag är stenhård mot mig själv. Eller ja… mina tankar är stenhårda och jag vänder all ilska o tvivel mot mig själv. Det är så svårt att förklara hur det funkar, för när man pratar om det och hör hur knasigt det är så vet jag ju inte varför jag gör det. Varför förminskar jag mig själv, och vänder det till att jag gör fel eller känner fel när jag egentligen ska känna ilska eller irritation mot någon annan? Och varför går det så automatiskt? Jag blir så otroligt ledsen över detta och att prata med någon som förstår hur tungt det är att bära är förlösande, samtidigt som det gör mig otroligt sorgsen på samma gång. Varför gör jag så mot mig själv?

Som sagt så är det ett arbete som bara är påbörjat och jag har långt kvar. Jag brottas mellan att undvika alltihop för att själva arbetet så lätt blir en ond spiral som jag knappt kan hantera i vardagen, och att faktiskt våga möta allt det här och vända det till en positiv spiral och gå stärkt ur det. Jag vill få det här pågående arbetet att fungera med min vardag. Det är svårt att veta vad som är rätt metod för mig och vad jag behöver. Jag är så van vid att kunna ha överblick, handlingsplaner och sätta igång med problemlösning. Jag vill veta vad som ska hända och vad jag ska göra. Jag vill ha uppgifter o tydliga mål, men här finns inga. Tydligen.

Här är allting abstrakt och ingenting är rätt eller fel. Det är en balansgång och jag måste gräva djupt. Jag kan inte göra det själv men känner mig samtidigt ganska dålig när jag behöver hjälp.

Det är skitsvårt. Och hittills har det varit en bergochdalbana och det känns om att peta på en sårskorpa varje gång… jag hinner inte riktigt läka.

Jag blir svettig o törstig bara av att skriva det här inlägget och att våga publicera det. Men det är väl lika bra att få det gjort, så drar jag fram eländet i ljuset.

Annonser
Taggad , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: