Nya stjärnan – Halle Berry

Jag kom på att jag glömt bort något väldigt viktigt. Att presentera den nya stjärnan i stallet! Det dröjde väl ungefär ingen tid alls efter hela sorgliga historien med Zally så hade Sofia radarn inställd på att hitta en ny häst. Fylla upp tomrummet. Det råkade bli så att den första lilla hästen hon var iväg o tittade på blev den hon köpte tillslut. Ganska klassiskt kanske? När man väl träffar de små liven så kan man ju liksom inte värja sig.

Halle-Berry-2yr

Halle Berry hos sin uppfödare

Så nerverna, som alltid är lite på spänn hos hästmänniskor med tanke på allt som kan hända dessa ömtåliga djur, hann ju knappt få någon semester… på’t igen bara! Och det började direkt med den nya hästen. Hon är en liten bebis på 2 år som inte kan någonting. Det enda hon gjort i livet var att gå till o från hagen, ungefär 500 m. Så när Sofia skulle åka o hämta henne i Småland blev det en väldig kalabalik. Lilla hästen fick typ lyftas in i transportbilen av tre starka karlar, och höll sedan på att slå ihjäl sig själv när hon fick panik av att åka. Paniken dämpades iofs med hjälp av att en person hela tiden fick sitta o prata med henne genom en liten lucka som fanns i bilen. I 3 timmar. Resultatet av paniken blev ett sår i pannan, som numera är ett ärr.

Väl hemma så kunde man ju hoppas på lite lugn o ro. Men nej. Det började med en skum feber-o-svullna-ben-historia som antagligen kom från typ ett fästingbett eller att hon ätit något som hon inte tålde. Hon fick medicin och piggade på sig igen. Sen kom det in en ny häst i hagen som inte alls kunde bete sig och som sparkade o härjade. Resultat: Halle fick ett stort sår på ena framknät. Suck. Men, det verkar ha gått bra det med. Nu är det mest skorpa kvar. Och den galna hästen åkte ut ur hagen illa kvickt.

Så… hejåhå liksom. Det här med att ha häst fortsätter vara en bergochdalbana. Just nu känns det ändå rätt smooth sailing. Hon går i hagen med ett annat litet sto som har ett urgulligt litet föl. Alla tre är väldigt bra kompisar.

HB-hage

Lilla fölisen var först väldigt rädd för den nya hästen i hagen. Men nu är Halle o fölisen kompisar :)

Vi håller på o grejar med Halle så mycket vi kan. Övar på vardagliga saker som man tar för givet hos vuxna hästar. Stå i stallgången, stå i spolspiltan, gå ut på promenad o möta massa konstiga saker. Lägga på schabrak och täcken, lyfta benen o hålla balansen. Och igår gick vi in i ridhuset för första gången. Speglarna på kortsidan var rätt läskiga och hon tittade väldigt länge varje gång vi gick förbi. Lilla gumman :)

Men hon känns väldigt lugn och nyfiken och framåt hela tiden. Så vi hoppas att det ska bli något bra av det här även om vi inte är några experter. Vi ska ta hjälp av andra som kan visa oss mer och hoppas på att det ska bli bra. Nästa vecka ska vi nog börja longera lite grann, ska bli så kul att få se henne röra sig lite mer.

Det känns fortfarande som att jag inte känner henne alls faktiskt, fastän det har gått nästan två månader. Men det får ta sin lilla tid, hon kommer nog visa sin personlighet tids nog. Hon är i alla fall väldigt söt och snäll :)

HB

Godare att mumsa på matrester än att öva på foto-skillsen….

 

HB2

Sötnos!

 

Annonser
Taggad , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: