Årssammanfattning 2015

2015

December blev en usel bloggmånad får man ändå säga. Jag har haft tid, det är inte det. Jag har bara inte haft någon inspiration what so ever. Allting som jag har tänkt att ”det här kan man kanske skriva nåt om” har sedan förintats av mig själv som helt meningslöst o ointressant. Typ. Så det har liksom inte blivit några inlägg. Borde ju definitiv skriva ett inlägg om tävlingen vi hade på Göta innan jul… men, ja, vi får väl se om jag får ordning på det.

Här kommer istället en liten allmän årssammanfattning, högt och lågt om 2015.

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Gick i simskola o lärde mig simma frisim o göra voltvändningar. Tog tag i dumma beteenden hos mig själv pga vill att livet ska fungera. Åkte på roadtrip i Europa med pojkvännen. Placerade mig på pallen för första gången i en RX-tävling, visserligen bara i hemmaboxen och i en lagtävling, men ändå. Det kändes stort o fint o kul :)

Genomdrev du någon stor förändring? Hm. Förändringarna i år liksom bara hände… Men oj, vad det har hänt grejer när jag tänker efter.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, men ärligt talat så minns jag inte exakt alla. Facebookflödet kryllar ju av bebisbilder nuförtin!

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?  Den 1: maj och den 2:a juli. Årets sorgligaste dagar tyvärr.

Dog någon som stod dig nära? Jag räknar även djur till det här ”någon”… Jag förlorade så himla mycket det här året. Den 30:e april satte Zallys förlossning igång och vi fick ett föl. Men den 1:a maj fick hon somna in hos veterinärkliniken i Helsingborg efter att hennes lilla kropp inte orkade leva. Antagligen hade hon allt för svåra missbildningar, och hade inte fått något bra liv hur mycket vi än kämpat för hennes skull. Men sorgen… herregud… vi hade ju längtat så!

Den 2:a juli fick även Zally somna in då vi inte längre kunde ge henne ett friskt, smärtfritt och bra liv. Hennes ben var så trasiga, gamla skador som inte läkte och andra som tillkommit i o med dräktigheten och annat. Mitt hjärta gick verkligen i tusen bitar och det går inte en dag utan att hon fladdrar förbi i minnet. Jag får fortfarande tårar i ögonen när jag tänker på alltihop. Hon var verkligen världens mysigaste o finaste.

10261128_675294649196278_725472210_n

<3

Vilka länder besökte du? Danmark, Tyskland, Österrike, Slovenien, Italien, Spanien, USA. Kul! Fantastiskt rese-år faktiskt, jag som har varit så himla dålig på att ge mig iväg har varit på massa härliga ställen 2015. Mest tackvare Marcel. Han är så grym på att fixa med resor :)

Bästa köpet? Oj. Svårt. Hm… Låter kanske väldigt ytligt, men min Marc Jacobs-väska som jag köpte i New York är helt grym! Jag älskar den. Gör min vardag så mycket lyxigare. Ett annat köp, som inte var mitt eget då utan Sofias, var ju nya hästen Halle Berry, vår nya lilla prinsessa i stallet. Hon är så söt, pigg och glad. Hon kommer utmana oss flera år framöver när hon ska uppfostras o ridas in, men förhoppningsvis främst ge oss massor av glädje.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Alla resor med Marcel. Han är verkligen världens bästa resesällskap. Och telefonsamtalet som berättade att jag fått nytt jobb.

Fil 2016-01-04 16 37 12

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? Jag saknade känslan av att vara tillräcklig och tillfreds. Det där dumma samvetet som får mig att må så dåligt, bli ledsen och klankar ner på mig själv för att jag inte gör allt det där jag borde. Det finns ju helt oändligt med saker jag borde göra, jag kan inte hålla på så här. Jag vill bli av med den tyngden, eller i alla fall lätta bördan från axlarna. Inte döma mig själv och mina tankar så hårt.

Vad önskar du att du gjort mer?  Gjort mer egna projekt hemma. Jag blir liksom nedstämd när jag tanker på hur jäkla fort veckorna bara rusar förbi och jag hinner aldrig ta tag i några egna projekt på riktigt, för det kommer alltid andra saker i vägen. Jag bara jobbar, äter, tränar, sover och springer runt o fixar grejer som panikar hela tiden typ. Jag vill dona, göra i ordning, fixa, känna inspiration. Jag älskar ju att ha det fint omkring mig, då mår jag bra.

Vad önskar du att du gjort mindre? Fått ångest över mitt dåliga samvete.

Favoritprogram på TV? Om du med tv menar Netflix, Svtplay o allt sånt där annat play-igt… Så säger jag Homeland, Bron 3, Narcos, Sense8, House of Cards. Och så inser jag att jag inte kommer ihåg vad jag ser på på tv… har nog blivit ett antal serier till. Börjat se The Americans nu, riktigt bra!

Bästa boken du läste i år? ….det var det där med att komma ihåg vad man läser också. Men jag har läst ”Ebola”, Marcels andra bok, och det är bra. Läskig. Men bra. Och så gillade jag ”Innan floden tar oss” om Bangladesh och boken om Nordkorea ”Inget att avundas”.

Största musikaliska upptäckten? Zara Larsson har snurrat flitigt, liksom Petter men han är ju ingen ny upptäckt precis. 2014-års stora favvo Miriam Bryant höll ju fanan högt hela hösten också. Men bäst 2015 var ju helt klart Adele som ääääntligen släppte nytt. ”25” kommer följa med mig hela 2016 också.

Vad var din största framgång på jobbet 2015? Nytt jobb! Känns än så länge lite diffust, men spännande :) Vilken härlig känsla det är att lyckas ta sig genom nålsögat och vinna förstapriset – jobbet! Men innan det blev aktuellt så kände jag att jag tog ett par kliv framåt även på gamla jobbet i o med att jag jobbade med så grymma projektledare som fick mig att blir mer slipad och lärde mig nya grejer. Älskar när ett team kan få en att bli så mycket bättre! Har även haft det kämpigt tidvis, men det ordnar ju sig alltid. Oftast behöver man bara be om lite hjälp.

Största framgång på det privata planet? Att jag har försökt tänka på mig själv och prioritera mitt mående. Ibland har jag lyckats stå emot de där ”borde”-tankarna och gjort det jag velat o behövt egentligen. Och jag har så himla fin stöttning numera från min älskade pojkvän, som gör att jag vågar lyssna på mig själv mer.

Största misstaget? Att jag tar mig an för mycket. Och vill vara med på allt och göra allt. Hela tiden. Vilket gör att det ofta blir lite halvhjärtat på alla håll för att jag inte hinner engagera mig helt hundra.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? De ledsna stunderna var ännu ledsnare. Men jag tror också att de glada stunderna var ännu gladare. Så… hmm..

Vad spenderade du mest pengar på? Träningsrelaterade grejer skulle jag tro. Crossfit, oly-kurser, simskolan, träningskläder… och handväskan då, hehe.

Något du önskade dig och fick? Hmm… dålig på att önska mig saker.

Något du önskade dig och inte fick? En solig svensk sommar. Det hade ju varit fint.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Var i Portoroz i Slovenien, solade och badade, drack vin och åt en god middag i supermysiga byn Piran med älsklingen. Man kan ha det sämre.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ett friskt föl och en frisk Zally, och mindre sjukdom i familjen.

Vad fick dig att må bra?  Att träna crossfit med alla goa vänner. Lära känna nya söta hästen. Ligga i en solstol och inte göra någonting. Kramar. Läsa böcker.

Vem saknade du? Zally och fölisen, när de försvunnit. Mitt gamla hästliv överhuvudtaget, känns lite avlägset.

De bästa nya människorna du träffade? Hmm… vet inte om det har kommit in så många nya bekantskaper. Men några nya sköna träningskompisar får man ju alltid genom Göta, det är fint.

Mest stolt över? Att jag gav mig tusan på att lära mig simma frisim. Från första stapplande lektionerna på Playitas i våras där instruktören bedömde mig som ”terrible”, till höstterminens simskola där jag tillslut kunde simma 50 m utan att dö och med helt okej teknik, samt kunde få till en o annan voltvändning som var helt okej. Att jag vågade byta jobb och trotsade demonerna i huvudet lite allmänt sådär i vardagen. Att jag även tog tag i mitt knäböjande och petade upp pb-vikten med 10-15 kilo. Nådde 50 kg i snatch.

Högsta önskan just nu? Att familjemedlemmarna som har haft det riktigt tufft kryar på sig och blir friska. Det har nog slagits rekord i antalet sjukskrivningar och dagar på sjukhus den här hösten o vintern. Fuck cancer o utmattning säger jag bara…

Och så vill jag få ordning på lite praktiska saker själv. Typ min gamla lägenhet.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Försöka vara lite rakare och ärligare när jag känner att samvetet tränger sig på, både mot mig själv och kanske andra. Och jag behöver alltid vara lite hård med att prioritera mina yogapass. Äta mer vegetariskt.

Vad tänker du fortsätta med nästa år? Hålla i träningen så som jag gör, men även vara mer lyhörd för kroppens signaler. Ta hand om småskador så fort jag känner dem, fortsätta med regelbunden massage. Fortsätta med min paleo-ish mat och hålla godisintaget under kontroll (har gått bananas under jul o nyår). Se till att alltid ha minst ett rent styrketräningspass  i veckan för knäböj, pressar, bänk o mark.

934073_961203100632588_3198958343165176211_n

Grymma Göta!

Får nog bli ett litet inlägg med mer fokus på träningsåret också känner jag. Med lite mer pb-skryt och funderingar inför det här nya året.

Annonser
Taggad , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: