Grejer jag vill göra i år:

Styra upp mitt balkongodlande

Förra året hade jag stora förhoppningar på mina frösådda små växter. Men… det blev inte särskilt mycket av dem. Dels så blev det typ översvämning i krukorna stup i kvarten pga Svensk Sommar de Lux. Men märkligt nog brändes även en hel del sönder av för mycket sol, kan inte riktigt förklara det på annat sätt. Och sen var det lite för kallt för att sockerärtorna skulle ta sig. Och jag hann inte njuta av några luktärtor för dels så blommade de knappt o sen var det inte många dagar som var tillräckligt fina för balkonghäng om jag ska va ärlig. De blommor jag köpte färdiga o planerade ihop i lådor o krukor blev däremor jättefina. Petunior är så tacksamma!
Årets satsning ska bli på att förodla, både örter, lite grönsaker och kanske blommande. Hitta sorter som tål mycket sol. Komma på något som gör att växterna inte drunknar (större hål i krukorna?). Göra fina arrangemang på balkongerna (jo, det är ju faktiskt 2 st) och hoppas på en fin vår o sommar som tillåter att man kan sitta ute mer.

Och hela den här grejen har ju också en hel del att göra med att jag ju numera jobbar inom blomsterbranschen så att säga. Så jag vill ju se om jag har lärt mig nåt av att sitta o greja med texter om fröodling o pelargoner hela dagarna :)

Bli bra på handstående

Jag ska rivstarta terminen med en rolig kurs i handstående hos Elaine. Ser mycket fram emot detta. Jag tror att det kan ge mycket i andra delar av min träning. Dels att jag helt enkelt kommer stå på händerna mer o alltså blir starkare i kroppen i största allmänhet. Ser fram emot att mina (redans rätt stora crossfitbyggda-)trapezius kommer nå nya höjder, haha! Axlarna kommer nog också gilla läget. Det enda jag är lite orolig för är handlederna. Men sen ser jag även att det här kan hjälpa till i mitt mission att kunna göra handstand pushups utan att typ dö. Både skräckdöden och bruten-nacke-döden. Jag tror ju fortfarande att jag typ är för tung för att göra det där…
Jag har redan satt igång lite o tränat på att stå, jag gör 5×30 sek med 45 sek vila emellan än så länge. Det artar sig. Och i söndags hjälpa Emma mig att stå lite fritt på golvet. Roligt!

handstand

Ha en avslappnad atityd mot Open-säsongen

Herregud. Det här är det allra svåraste. Open-veckorna är så ångestframkallande och det har ju inte gått så bra när det gäller den mentala biten mina två tidigare år. Det har alltid funnits thrusters att bryta ihop över, och förra året gjorde ju HSPU o MU entré mitt i wodarna och ställde till det för mig. Jag vet ju liksom att jag inte klarar Open RX. Det kommer inte bli någon surprise när det kommer 10000 hspu o mu i wodarna redan från start. Och jag tror iofs inte att det är de wodarna som kommer trolla i huvudet på mig, utan det är de andra. De där thruster-rodd-burpees-marathon-wodarna som varenda år knäcker mig. Det jag vill kunna tänka efter en sån där helvetteswod är ju inte ”herregud, vad dåligt det gick, jag är sämre än alla andra någonsin.” utan mer ”Shit, vad jobbigt det var, vad skönt att det är över, den behöver jag inte göra igen.”. Inte så mycket värderande, utan bara göra det som vilken annan wod som helst.

Jag har funderat en del på om jag ska registrera mig o betala eller bara flyta med o inte regga. Jag vet ju att det bidrar en hel del till spänningen att vara reggad och sitta där o uppdatera appen i jakt på placeringar hit eller dit. Men att inte vara reggad känns också lite tråkigt. Jag tappar liksom min statistik över åren. Lite som att nu när man har börjat måste man ju fortsätta…

Well, well… Inte direkt mål för året eller så. Men vi får se hur det går.

Annonser
Taggad , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: