KBK – nu får det gå som det går.

På lördag ska jag utmana knät mer än jag gjort någonsin hittills. Jag ska stå på tävlingsgolvet igen! Hurra! Eller ja… rätt mycket hurra, men också en stort slev av skräckblandad nervositet.

Tror vi behöver en liten lista över alla grejer jag oroar mig för inför lördag: (så att jag kan avdramatisera det här)

  • att det kommer grejer jag inte kan göra
  • att jag kommer få ont
  • att jag kommer bli för trött i knät så att jag inte kan köra klart hela dagen
  • att jag kommer bli besviken på mig själv av any random anledning för att jag har en mental bild av vad jag klarar av, som kanske inte stämmer med verkligheten.

Saker jag däremot hade tänkt mig vara väldigt glad över är:

  • att jag över huvudtaget känner att jag kan genomföra en tävlingsdag
  • att få tävla i team med grymma Angelica :)
  • att få se mina box-kompisar krossa wodarna och göra saker de inte trodde de kunde

Det är alltså dags för Götapokalen 7.0, vinterupplagan inomhus. Den här gången har headcoach satt temat ”Game of Thrones” och jag antar att det kommer genomsyra alla namn på wodarna och en hel del av lagnamnen. Den här gången är det team om 2, tjej-tjej o kille-kille. Det är ju alltid lika kul att se vilka som parar ihop sig o sen kan man spekulera lite i vilka som kommer ta hem det. Jag tror både dam- och herrklassen kommer bli tajt och spännande. Alla har ju sina starka o svaga sidor. Även om en del är sjukt duktiga och allround… så ja, det kommer nog avgöras på vissa skills och hur mycket man kan pressa sig. Ser redan fram emot att få stå o kolla på finalwoden!

För nej, mitt lilla lag kommer såklart inte ha något med toppstriden att göra. Vi är med för att det helt enkelt är väldigt roligt att tävla. Pressa sig lite extra och se vad headcoach ger oss för utmaningar den här gången. Allt annat än bottenplacering i RX-klassen är typ en seger, haha! Vi kommer gå in med en avslappnad attityd helt enkelt helt, utan några förväntningar. Angelica vet mycket väl hur min knästatus är och vi tar det en wod i taget. Det kan ju hända att vi hamnar i situationer där hon kommer behöva dra ett tyngre lass pga att jag inte kan, men då får det bli så. Jag ska göra allt jag kan när det går.

Kroppen känns bra, stark och jag har haft många veckor bakom mig nu med bra regelbunden träning. Det är alltid en skön känsla att ha farten i kroppen liksom när man går in i veckan innan tävling. Jag har testat lite tuffare o längre wodar och testat att öka tempot lite i vissa grejer där det har funkat när vi har kört team-wodar. Och jag har kört mer oly-pass och knät hänger med så bra! Jag kan köra clean & jerk-komplex på 50 kg och snatch-komplex på 40 kg och det är så himla härligt! Jag har inte maxtestat någonting, men det är ju medvetet för att inte utmana för mycket. Jag tänker att det nog kan dröja ett par månader till innan jag pressar på med max-lyft… om jag ens behöver göra det alls längre, men ja, det kan ju dyka upp i programmeringen.

Sen ja… hela den där oron över vad som kan hända med knät pga att jag fick för mig att vara med i tävling.. Den finns där och jag funderar på det. Men jag har inte pratat så himla mycket om det med folk, för egentligen kan ju ingen annan än jag avgöra vad mitt knä pallar. Och visst, med tanke på vad jag ska göra framöver kanske det inte är det helt optimala att köra en tävlingsdag med typ 3 wodar på en dag och vara igång i 8 timmar. Jag vet ju att knät inte kommer kännas superfräscht ju längre dagen går, det kommer klicka, haka upp sig och bli stelt, men jag tror inte jag kommer ha ont och jag tror att jag kommer kunna genomföra allt bara jag inte hetsar. Dagen efter kommer det kännas skit antagligen, men sen ordnar det till sig.

Men nu fokuserar jag framförallt på PEPPEN! Götapokalen – nu kör vi!

Annonser
Taggad , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: