Måste börja inse fakta

Har visst varit lite dålig bloggare igen… Men, men. Skyller på livet. Det har varit rätt tuffa veckor med mycket på jobbet och mycket att tänka på privat. Att planera en jävla äventyrsresa och samtidigt rensa ur sitt föräldrahem som aldrig blivit rensat någonsin är ingen kombination jag rekommenderar. Att hålla igång träningen är inga problem, men jag känner ju att vilan, den där riktiga VILAN, blir lidande och då mår jag därefter sen. Vissa dagar kan jag knappt sätta ihop hela meningar känns det som.

Men, men… nu har jag vilat upp mig i helgen och levt lite normalt, så då känns det genast bättre. Och det var egentligen inte gnäll det här inlägget skulle handla om. Det skulle handla om lite knä-utveckling.

Jag har träffat min nya sjukgymnast-tjej, Frida. Jag avverkar sjukgymnaster på löpande band numera, haha! Men den här gången var det faktiskt Rebecca själv som tyckte att jag skulle köra med Frida istället för att hon hade mer koll på Crossfit. Och det är väl inte fel tänkt. Frida ställde visserligen också lite underliga frågor med tanke på vilken nivå min träning ligger på nu, men ja.. hon verkade fatta lite mer när vi gick igenom lite övningar. Det som däremot gjorde mig lite lätt nervös var när jag berättade att jag skulle vandra upp på Kilimanjaro och hon typ skrattade och sa nåt i stil med ”Ja, det hade jag kanske inte rekommenderat.” …. NÄHÄ!? Och vad ska jag göra med den informationen liksom!? Nu ska jag göra den här jävla grejen, finns inga alternativ, så då kan du väl bara spela med eller nåt. Men ja, jag fick iaf nya övningar som bla ska hjälpa till att stärka benen när det kommer till vandring o löpning. Så jag får jobba på och hoppas på det bästa. Som vanligt i livet.

Samtidigt som jag tragglar på och går runt med k o n s t a n t träningsvärk i rumpan och hamstrings efter alla rump- och benövningar, så börjar det hända lite intressanta saker i vissa styrkeövningar på passen. Frontböj är en sån grej. Det har nog alltid varit en av mina svagaste övningar, i relation med vad jag gör i andra lyft. Jag hankar mig fram, men jag känner att jag nog alltid legat minst 10-15 kg ”bakom” de tjejer som jag är rätt jämn med i andra lyft. Det är egentligen samma sak med vanlig knäböj, ligger ca 15-20 kg efter där. (OM man nu ska jämföra med andra…. det var ju den grejen.)

Hur som helst… nu är det frontböj på schemat varje måndag och hittills har vi jobbat med rätt höga reps, 10:or, 8:or, 6:or och denna veckan gjorde vi 4:or. Jag har gamla siffror registrerade, de bästa hittills är från 2016, för i princip hela 2017 var ju rehab. Det som är väldigt kul är att jag ligger i fas med mina siffror från 2016. Jag får nya små pb:n varje vecka i frontböj. Det är inte några jätteökningar, handlar om 3-5 kg, men ändå. Det är ändå bra att öka från vikter som jag hade innan knäoperationen.

Det känns även lite extra kul att jag faktiskt kan öka på en benövning! Jag ligger fortfarande efter i vanlig knäböj och marklyft (jämfört med MINA gamla siffror), så jag behöver ju känna att det går framåt någonstans iaf. Tacksamt att börja jobba på frontböjen som liksom var lite lagom kass innan operation ändå, haha!

Jag måste helt enkelt börja inse att knät börjar komma med i matchen nu, lite på riktigt. Det är en märklig känsla. Mentalt är jag inte där, då är jag fortfarande svag och halt. Typ. Men, jag är ju inte det egentligen. Obalanser finns fortfarande och kommer nog sitta kvar i kroppen hela livet, men styrkan ska jag kunna jobba upp igen. Upp och förbi mina gamla pb:n är ju det långsiktiga målet. Tänk att få sätta nytt backsquat pb… eller ännu bättre – nytt marklyft pb! Det hade ju varit en dröm. Vet inte om det kommer hända i 2018, men det hade varit gött om jag kunde ta tag i det lite mer fokuserat när knät har fyllt 1 år eller så… Vårprojekt? Mycket möjligt. Fast ett nytt backsquat pb känns iofs som ett jävla livsprojekt, haha!

Lite veckans pass-bilder. Gött gäng.

Annonser
Taggad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: