Open 2018

Ja, asså… jag har varit dålig på det här nu. Länge. Men så börjar jag varenda inlägg numera, så vafan. Det är väl den här frekvensen jag har på inlägg numera. Typ en gång i månaden, om ens det. Haha!

Well, livet har flugit förbi och jag var i väg på ett riktigt äventyr i princip hela februari, så jag kan nog skylla på det just nu. Reseberättelse om det får bli en annan gång och kräver sitt egna inlägg. Men, jag tänkte skriva en snabb recap om Open 2018 som pågår för fullt. Mest för att jag känner att det alltid är väldigt kul att ha lite anteckningar om det från år till år när jag tittar tillbaka, så here we go!

I vanlig ordning har vi en go lagtävling på Göta, samtidigt som det här är en högst individuell tävling egentligen. Det är liksom mycket roligare att känna lite lagkänsla och kämpa om poängen med laget istället för att lägga massa press på sin egen prestation och jaga reps på egen hand. Vi hjälps åt och folk pushas till nya höjder av pb’n som de inte trodde att de kunde :) Det är det allra bästa med Open, folk gör så mycket mer och tar i så mycket mer än de gör till vardags. En del behöver inte den pushen, de sliter hårt ändå, men så finns det dem som liksom går och är lite bekväma och är nöjda med det. Men man ser att det finns mer hos dem o de behöver bara lite jävlarimej-skrik och att någon tror mer på dem än de själva gör, så att säga. Och det spelar liksom ingen roll om det handlar om att sätta sin första pullup eller att ta 100 kg i en clean. Allt är liksom lika häftigt!

Så varje lördag är det ett jävla liv i boxen och det är underbart!

18.1

Eeeh… ja, då var jag fortfarande på semester och just den här helgen låg jag dels på en strand i Zanzibar, dels hängde jag runt i Stonetown o svettades i 40-gradig värme :) Så vi hoppar över denna. Det var ändå bara en hopplöst tråkig 20 min amrap. Life’s too short for that shit… eller nåt.

Workout 18.1
Complete as many rounds as possible in 20 minutes of:
8 toes-to-bars
10 dumbbell hang clean and jerks
14-cal. row

RX: 22,5/15 kg

18.2 + 18.2a

Jag var tillbaka hemma igen och kastades in i vardagen, i helt hopplöst dålig form efter 4 veckor borta från crossfit. Det händer en del med flåset då kan man säga. Och musklerna får lite lätt panik så fort man trycker på lite… Så jag insåg mina begränsningar och ville mest ha lite kul med kompisarna i boxen. Jag körde den skalade varianten av detta:

Workout 18.2
1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 reps for time of:

Dumbbell squats
Bar-facing burpees

Workout 18.2a
1-rep-max clean

Time cap: 12 minutes to complete 18.2 AND 18.2a

Alltså knäböj med hantlar på axlarna och burpees över skivstången i en evighetslång stege med ökande reps. Typ vid runda 7 börjar workouten kännas ordentligt och då är du egentligen inte ens halvvägs. 9:e och 10:e varvet gäller det bara att hålla i när syran kommer och kämpa på. När du sedan är klar med det har du resterande tid på dig, upp till 12 min timecap, att genomföra den tyngsta cleanen du kan, frivädning alltså. RX vikter på denna var 22,5/15 kg och skalat var 15/10 kg. I den skalade fick man dessutom lov att kliva in o ut i burpeen och behövde inte hoppa över stången. I RX måste du hoppa jämnt fota genom hela rörelsen.

Det här kändes såklart förfärligt för flåset. Jag hade hunnit träna två gånger under veckan sedan jag kom hem och var allmänt semesterförvirrad fortfarande. Jag bara gjorde vad jag kunde och försökte pressa på utan att gå för hårt in i väggen. Jag ville hinna med några bra cleans och få till en hyfsad vikt där, med tanke på omständigheterna hade jag inte så stora förhoppningar. Men jag var klar med stegen på 7,55 min och lyckades trycka upp 65 kg. Sen tog tiden slut. Hade jag haft lite mer tid kvar hade jag nog ev fått upp 67-68. Men jag gick in lite för lågt, 50 kg, för jag var osäker på hur benen skulle kännas efter flåset. Men jag ger mig ändå godkänt och klappar mig själv på axeln för att jag valde att skala ner.

18.3

Ja, då var det dags att liksom steppa upp sitt game lite. Enter: både ring muscle up OCH bar muscle up i samma workout. Hehe… Så jag körde på skalat denna veckan också för att kunan få en go wod ändå.

Workout 18.3

2 rounds for time of:
100 double-unders
20 overhead squats
100 double-unders
12 ring muscle-ups
100 double-unders
20 dumbbell snatches
100 double-unders
12 bar muscle-ups

RX: dumbbell 22,5/15 kg, OHS 52/36 kg
Skalat: Single unders, pullups, dumbbell 15/10 kg, OHS 20/15 kg

Time cap: 14 minutes

Så den skalade varianten var två varv med en jävla massa singelhopp (800st!), OHS med bara stången, pullups ist för båda varianterna av pullups och så lite goa lätta hantelsnatchar emellan. Återigen var det flåset som kändes som det största hindret. Alla rörelserna var sådant jag behärskade utan problem, så det var ju liksom bara att trycka på så mycket jag kunde utan att vägga. Hopprepet blev jobbigare än jag trott och jag fick på riktigt lite ångest när jag såg att första varvet gick på ca 6 min… Det betydde alltså att jag skulle hinna igenom i princip hela andra varvet också… .och det brände i halsen och hade lite lagom panikkänsla i hela kroppen pga dåligt flås. Andra varvet gick förstås inte alls lika snabbt, fick en del strul med hoppningen, sånt som händer när kroppen blir full av mjölksyra o man liksom inte får alla kroppsdelar att hoppa samtidigt, haha! Så när klockan pep efter 14 min så hade jag ett par pullups kvar… Trist att vara så nära att slutföra såklart, men återigen – skitsamma! Jag orkar inte göra om woden och försöka slå mitt resultat. Jag är inte bättre än så här just nu, och då är det bara att jobba sig tillbaka och så tar jag revansch på den här en annan dag. Eller aldrig. Helst aldrig, för jag gick och hade Fran-hosta hela dagen.

Hur de två avslutande veckorna kommer se ut är ju helt omöjligt att gissa. Men jag skulle tro att vi inte blir av med en jävla massa thrusters, HSPU och wallballs. Frågan är bara om Castro kommer fortsätta harva på med sina hantlar eller om vi får använda skivstången. Återkommer om det!

Annonser
Taggad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: